- 4 szelet hal
- 2 db tojás
- 10 dkg finomliszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- só
- bors
- olaj
Bármilyen halszeletből elkészíthető a recept. A filét áttörölgetjük, majd ízlés szerint sóval,borssal bedörzsöljük.
Bepanírozzuk a hagyományos módon (liszt,tojás,prézli)
Majd forró olajban aranybarnára sütjük.
Krumplikrokettel és szalmakrumplival tálaltam .
az apró halakat hideg vizben kifagyasztjuk -én a fejét levágom, belsejét kiszedem ,sózom -konyhai papirtörlövel a nedvességet felitatjuk -az olajat felforrósitjuk -a halakat a...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA halat lepikkelyezzük és kb 5 cm-es szeletekre vágjuk. A halat először megszórjuk sóval. A citrom héját reszeljük le, a levét facsarjuk ki. Ezt öntsük a halra és a citromhéjjal d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók Grillezett makréla: 1 makréla (kb. 30 dkg) 1 fej cékla friss kakukkfű 2-3 gerezd fokhagyma durva szemcsés tengeri só olívaolaj balzsamecet friss torma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz arrabiata szószhoz a felszeletelt chilit az olívaolajon 2 percig pirítjuk. Ekkor rádobjuk a szintén felszeletelt fokhagymát és további 1 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, felö...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű