Hozzávalók:
Lepény: (kb. 6 db)
40 dkg burgonya – kb. 3 nagyobb
2 gerezd fokhagyma
2,5 dl tej
2 tojás
6 ek liszt
só, bors
étolaj
Töltelék:
1 egész csirkemell vagy 40 dkg sertéscomb
5 dkg füstölt szalonna
5 dkg bacon
fél szál füstölt kolbász
2 maréknyi zöldborsó
1/2 dz konzervkukorica
1 ek liszt
Öntet:
Erős Pista
1-2 kis pohár tejföl
Olvass tovább: http://csikcsak-otthona.webnode.hu/products/ordoglepeny/
Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu
A megtisztított nyers burgonyát lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a tejet, a reszelt fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük. Palacsintaszerű lesz. A masszából serpenyőben, kevés olajon lepényeket sütünk. (A serpenyőt ecsettel olajoztam be minden lepény elött. A lepények első oldalát fedő alatt sütöttem közepes lángon, majd fordítás után fedő nélkül.) - Érdemes dupla adagot készíteni, mert nagyon kapós, töltelék nélkül is finom.
A töltelékhez a szalonnát és bacont csíkokra vágjuk és lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és a karikázott kolbászt. Ha kellően megpirult, beletesszük a kukoricát, a zöldborsót, megszórjuk sóval, borssal, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Ha a hús kellően megpuhult, beleszitálunk 1 ek. lisztet, ezzel pár perc alatt besűrűsítjük a szaftot.
Az öntethez 1 kis pohár tejfölben elkeverünk ízlésünk szerint 1-2 kiskanál Erős Pistát.
A másik kis pohár tejfölt meghagyjuk azoknak, akik nem szeretik a csípőset.
Tálalásnál a lepény egyik felére helyezzük a kész tölteléket, a másik felét ráhajtjuk és öntettel vagy tejföllel meglocsoljuk.
Olvass tovább: http://csikcsak-otthona.webnode.hu/products/ordoglepeny/
Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit vagy sütőlapot. A krumplikat mossuk meg, sikáljuk meg, majd töröljük szárazra. Tegyük őket az előkészített t...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: KönnyűFőzd meg a rizst a szokásos módon. Melegíts fel egy serpenyőt, és olajozd meg. A csirkét és a brokkolit enyhén pirítsd meg. Add hozzá a barna rizst, és keverd össze. Szórd rá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVariációk Majonézes változat – az alap padlizsánkrémhez olaj helyett ugyanolyan mennyiségű majonézt adunk (van, ahol fele tejföl-fele tejszínnel is készítik). Citromos padlizsán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA feldarabolt vöröshagymát zsiradékon üvegesre pirítom,hozzáöntöm a darált húst,fehéredésig kavargatom.Majd belerakom a felkockázott cukkinit,lecsót,felkarikázott póréhagymát.Fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű