Hozzávalók:
Lepény: (kb. 6 db)
40 dkg burgonya – kb. 3 nagyobb
2 gerezd fokhagyma
2,5 dl tej
2 tojás
6 ek liszt
só, bors
étolaj
Töltelék:
1 egész csirkemell vagy 40 dkg sertéscomb
5 dkg füstölt szalonna
5 dkg bacon
fél szál füstölt kolbász
2 maréknyi zöldborsó
1/2 dz konzervkukorica
1 ek liszt
Öntet:
Erős Pista
1-2 kis pohár tejföl
Olvass tovább: http://csikcsak-otthona.webnode.hu/products/ordoglepeny/
Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu
A megtisztított nyers burgonyát lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a tejet, a reszelt fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük. Palacsintaszerű lesz. A masszából serpenyőben, kevés olajon lepényeket sütünk. (A serpenyőt ecsettel olajoztam be minden lepény elött. A lepények első oldalát fedő alatt sütöttem közepes lángon, majd fordítás után fedő nélkül.) - Érdemes dupla adagot készíteni, mert nagyon kapós, töltelék nélkül is finom.
A töltelékhez a szalonnát és bacont csíkokra vágjuk és lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és a karikázott kolbászt. Ha kellően megpirult, beletesszük a kukoricát, a zöldborsót, megszórjuk sóval, borssal, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Ha a hús kellően megpuhult, beleszitálunk 1 ek. lisztet, ezzel pár perc alatt besűrűsítjük a szaftot.
Az öntethez 1 kis pohár tejfölben elkeverünk ízlésünk szerint 1-2 kiskanál Erős Pistát.
A másik kis pohár tejfölt meghagyjuk azoknak, akik nem szeretik a csípőset.
Tálalásnál a lepény egyik felére helyezzük a kész tölteléket, a másik felét ráhajtjuk és öntettel vagy tejföllel meglocsoljuk.
Olvass tovább: http://csikcsak-otthona.webnode.hu/products/ordoglepeny/
Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu
A rizst tedd fel 2,5 dl vízben főni. Amikor nagyjából megpuhult és magába szívta a vizet, add hozzá a 8 dl tejet, a cukrot és a vanília kivonatot, forrald fel, és hagyd alacsony lá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész). A krumplit az itt leír...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyából pürét készítünk, ezzel kibélelünk egy tűzálló tálat, közepébe tesszük a pörköltet, majd a burgonyapüré másik felével betakarjuk, tetejét meglocsoljuk a pörkölt levéve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát kevés zsiradékban kisütöm, majd benne előbb a vöröshagymát megpirítom, utána a fokhagymát is beledinsztelem. A húst hozzáadom, fehéredésig forgatom, majd megszórom piro...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű