menu

Családireceptkönyv.hu

Ördöglepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

Lepény: (kb. 6 db)

40 dkg burgonya – kb. 3 nagyobb

2 gerezd fokhagyma

2,5 dl tej

2 tojás

6 ek liszt

só, bors

étolaj

Töltelék:

1 egész csirkemell vagy 40 dkg sertéscomb

5 dkg füstölt szalonna

5 dkg bacon

fél szál füstölt kolbász

2 maréknyi zöldborsó

1/2 dz konzervkukorica

1 ek liszt

Öntet:

Erős Pista

1-2 kis pohár tejföl



Olvass tovább: http://csikcsak-otthona.webnode.hu/products/ordoglepeny/
Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu

Elkészítés:




A megtisztított nyers burgonyát lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a tejet, a reszelt fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük. Palacsintaszerű lesz. A masszából serpenyőben, kevés olajon lepényeket sütünk. (A serpenyőt ecsettel olajoztam be minden lepény elött. A lepények első oldalát fedő alatt sütöttem közepes lángon, majd fordítás után fedő nélkül.) - Érdemes dupla adagot készíteni, mert nagyon kapós, töltelék nélkül is finom.

A töltelékhez a szalonnát és bacont csíkokra vágjuk és lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és a karikázott kolbászt. Ha kellően megpirult, beletesszük a kukoricát, a zöldborsót, megszórjuk sóval, borssal, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Ha a hús kellően megpuhult, beleszitálunk 1 ek. lisztet, ezzel pár perc alatt besűrűsítjük a szaftot.

Az öntethez 1 kis pohár tejfölben elkeverünk ízlésünk szerint 1-2 kiskanál Erős Pistát.

A másik kis pohár tejfölt meghagyjuk azoknak, akik nem szeretik a csípőset.

Tálalásnál a lepény egyik felére helyezzük a kész tölteléket, a másik felét ráhajtjuk és öntettel vagy tejföllel meglocsoljuk.



Olvass tovább: http://csikcsak-otthona.webnode.hu/products/ordoglepeny/
Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal

A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Rakott bolognai spagetti
Rakott bolognai spagetti

A spagetti tésztát félbe törve a szokásos módon kifőzzük. Közben elkészítjük a bolognai ragut. A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és kevergetés közb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Mexikói rakott tészta darált hússal
Mexikói rakott tészta darált hússal

1. Egy magasabb falú serpenyőben olajat hevítünk és megdinszteljük benne a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos zöldfűszeres palacsinta
Sajtos zöldfűszeres palacsinta

Palacsintát kisütjük. A szószt összefőzzük, a zöldségeket megpirítjuk a csirkével,majd megtöltjük, a maradék szósszal leöntjük, összesütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk