Családireceptkönyv.hu

Ördöglepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

Lepény: (kb. 6 db)

40 dkg burgonya – kb. 3 nagyobb

2 gerezd fokhagyma

2,5 dl tej

2 tojás

6 ek liszt

só, bors

étolaj

Töltelék:

1 egész csirkemell vagy 40 dkg sertéscomb

5 dkg füstölt szalonna

5 dkg bacon

fél szál füstölt kolbász

2 maréknyi zöldborsó

1/2 dz konzervkukorica

1 ek liszt

Öntet:

Erős Pista

1-2 kis pohár tejföl



Olvass tovább: http://csikcsak-otthona.webnode.hu/products/ordoglepeny/
Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu

Elkészítés:




A megtisztított nyers burgonyát lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a tejet, a reszelt fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük. Palacsintaszerű lesz. A masszából serpenyőben, kevés olajon lepényeket sütünk. (A serpenyőt ecsettel olajoztam be minden lepény elött. A lepények első oldalát fedő alatt sütöttem közepes lángon, majd fordítás után fedő nélkül.) - Érdemes dupla adagot készíteni, mert nagyon kapós, töltelék nélkül is finom.

A töltelékhez a szalonnát és bacont csíkokra vágjuk és lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és a karikázott kolbászt. Ha kellően megpirult, beletesszük a kukoricát, a zöldborsót, megszórjuk sóval, borssal, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Ha a hús kellően megpuhult, beleszitálunk 1 ek. lisztet, ezzel pár perc alatt besűrűsítjük a szaftot.

Az öntethez 1 kis pohár tejfölben elkeverünk ízlésünk szerint 1-2 kiskanál Erős Pistát.

A másik kis pohár tejfölt meghagyjuk azoknak, akik nem szeretik a csípőset.

Tálalásnál a lepény egyik felére helyezzük a kész tölteléket, a másik felét ráhajtjuk és öntettel vagy tejföllel meglocsoljuk.



Olvass tovább: http://csikcsak-otthona.webnode.hu/products/ordoglepeny/
Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Brokkolival és sajttal töltött krumpli (Sóbors)
Brokkolival és sajttal töltött krumpli (Sóbors)

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit vagy sütőlapot. A krumplikat mossuk meg, sikáljuk meg, majd töröljük szárazra. Tegyük őket az előkészített t...

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Kínai
Kínai

Főzd meg a rizst a szokásos módon. Melegíts fel egy serpenyőt, és olajozd meg. A csirkét és a brokkolit enyhén pirítsd meg. Add hozzá a barna rizst, és keverd össze. Szórd rá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
padlizsán: 1 hvg
padlizsán: 1 hvg

Variációk Majonézes változat – az alap padlizsánkrémhez olaj helyett ugyanolyan mennyiségű majonézt adunk (van, ahol fele tejföl-fele tejszínnel is készítik). Citromos padlizsán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CUKINIS RAKOTTAS
CUKINIS RAKOTTAS

A feldarabolt vöröshagymát zsiradékon üvegesre pirítom,hozzáöntöm a darált húst,fehéredésig kavargatom.Majd belerakom a felkockázott cukkinit,lecsót,felkarikázott póréhagymát.Fűsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk