20 szelet sonka,
5 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
10 dkg sajt,
só
2 tojás,
20 dkg zsemlemorzsa,
olaj a sütéshez
A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik végére, kiskanál segítségével krémet teszünk, majd szorosan felcsavarjuk. A tekercseket tojásba mártjuk és zsemlemorzsába hempergetjük majd megismételjük még egyszer, tojásba és zsemlemorzsába, vigyázva , hogy a végek jól bezáruljanak.Egy órára hűtőbe tesszük, majd forró olajban, hirtelen kisütjük.
Hidegen előételként, melegen feltétként tálalhatjuk.
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát és a paradicsomot ízlés szerint vágjuk fel. A császárszalonnát kockázzuk fel. A csirkemájat vág...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk a vajat is. A hagyományos palacsintához hasonlóan sütjük meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Pohanku nebo pohankovou lámanku uvaříme v mírně osolené vodě, vodu slijeme a pohanku necháme okapat 2. Ochutíme podle vlastní chuti, worchestrem, kečupem a hořčicí, okořeníme d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa sertéshúst kisebb kockára vágjuk majd olajon megpititjuk -miután zsirjára sült felöntjük vizzel és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát - + izlés szerint sót ,borsot,pirospap...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Közepes