20 szelet sonka,
5 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
10 dkg sajt,
só
2 tojás,
20 dkg zsemlemorzsa,
olaj a sütéshez
A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik végére, kiskanál segítségével krémet teszünk, majd szorosan felcsavarjuk. A tekercseket tojásba mártjuk és zsemlemorzsába hempergetjük majd megismételjük még egyszer, tojásba és zsemlemorzsába, vigyázva , hogy a végek jól bezáruljanak.Egy órára hűtőbe tesszük, majd forró olajban, hirtelen kisütjük.
Hidegen előételként, melegen feltétként tálalhatjuk.
A krumplit negyedekre-félbe várjuk (mérettől függ), a hozzávalókat jól összekeverjük, a csirkét beleforgatjuk, bedörzsöljük. A krumplit a crock pot aljába tesszük, rá a csirkerésze...
Elkészítési idő: 4,5 óra Nehézség: KönnyűA lángolt kolbász héját lehúzzuk, és a húst pépesre vágjuk. A sós tésztából sütött palacsintákat megtöltjük ezzel, vánkos formára hajtogatjuk. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába bu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálban összedolgozzuk a tojással, majd sóval, borssal fűszerezzük. Pingpong labda méretű gombócokat formálunk belőlük. Kevés zsiradékon egy serpenyőben süssük át....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes- A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozom, lereszelem, majd egy tálban összekeverem az aprított petrezselyemzölddel, sóval, borssal. - A tarjaszeleteket az inas részeknél kb. 1...
Elkészítési idő: 105 perc Nehézség: Közepes