Családireceptkönyv.hu

Töltött káposzta édes káposztából


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Húshoz:
50 dkg húsos császárszalonna lebőrözve
1 kisebb darab füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
árpagyöngy
fűszerpaprika

bors
őrölt köménymag
Továbbá:
1 kisebb fej édes káposzta
1 kg apró savanyú káposzta
babérlevél
zsír

Elkészítés:


A káposztát egészben egy fazékba tesszük. Forró vízzel leöntjük és felforraljuk. Ekkor lehúzzuk a tűzről és lefedjük 1-2 órára. Így jól formázható lesz, nem fog elszakadni töltéskor.

Az árpagyöngyöt sós vízben roppanósra előfőzzük.

A töltelékhez ledaráljuk a húsokat, hozzákeverjük az árpagyöngyöt, 1 gerezd zúzott fokhagymát és a fűszereket. Alaposan összegyúrjuk.

A káposztát kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük és leveleire szétbontjuk. A vastag torzsáját kivágjuk.

A húsmasszából gombócokat gyúrunk, rátesszük 1-1 levélre és feltekerjük. A 2 végét behajtjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki.

Egy lábasban üvegesre pároljuk a 2 fej apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az 1 gerezd zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Gyorsan elkeverjük és azonnal lehúzzuk a tűzről. Rásorakoztatunk 1 réteg apró savanyú káposztát, majd a töltött káposztaleveleket. Erre ismét apró savanyú káposztát teszünk, dobjunk bele babérlevelet is, majd jöhetnek újra a töltött levelek. Addig folytassuk a rétegezést, amíg minden hozzávaló el nem fogy.

A tetejét apró savanyú káposztával fedjük be. Felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a töltelék meg nem fő.

Töltött káposzta édes káposztából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tócsni
Tócsni

A burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük. Elkészítés: A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat,a fokhagymát, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk,...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Rakott spagetti
Rakott spagetti

A tésztát sós ,forró lobogó vízben kifőzzük,vízzel leöblítjük. A tejfölt a tojásokkal,ételízesítővel,borssal kikeverjük. Pici étolajat öntünk rá és összekeverjük. A vöröshagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Babos hús
Babos hús

A hagymát olajon megpirítjuk, majd rátesszük a kockára vágott húst és az előre beáztatott babot. Felöntjük vízzel, és sóval, borssal ízesítjük. Mikor majdnem megfőtt az étel, hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Chāu-mèing, azaz a kínai sült tészta
Chāu-mèing, azaz a kínai sült tészta

1. A csirkemellfilét a fentebb leírtak alapján előkészítjük 2 órával a tészta elkészítése előtt. 2. A tésztát típustól függően kifőzzük, vagy beáztatjuk, és leszűrjük. 3. A szezá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk