1 fej vöröshagyma, Olaj, 2 evőkanál liszt, Pirospaprika, 0, 5kg tarkabab vagy fehér, 1, 5 marék hántolt árpa (gersli), 30dkg füstölt hús, 30dkg disznóhús, 30dkg marhahús (rostélyos)
A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, majd beletesszük a pirospaprikát, ebbe belekeverjük, az előáztatatott babot, összekeverjük, kevés vízzel felengedjük. Utána sorban belerakjuk a húsokat, 1ilyet 1olyat a tetejére szórjuk a gerslit, sózzuk, és annyi vízzel felöntjük amennyit szerintünk a bab, felvesz. Előmelegített sütőben letakarva Kb. 5-6 órát sütve főzzük. Időnként óvatosan megkeverjük a fazék falától befelé alányúlva, hogy a hús ne törjön.
Ha nagyon elfőné a levét, vízzel utána lehet tölteni, de jobb, ha nem.
A kockákra vágott padlizsánt olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, és egy padlizsánhoz egy tojást ütünk rá. A kitisztított, félbe vágott paprikákba töltjük. Egy kanál tejföllel me...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a sonkát, és pirítjuk vele két-három percig. 2. Mehet rá a gomba is, amivel közepes fokozaton pirítjuk tovább az egészet. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesGomba szósz saját 20 dkg csirkemell gomba por szentjánoskenyér liszt 2dl tejszín 2dkg vaj Elkészítés: A gombba porból két evőkanállal teszek a 2 dl tejszínbe, plusz a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szalonnát felvágjuk vékonyabb darabokra, kiolvasztjuk serpenyőben, a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát. Beletesszük a kockára vágott húst, kevergetve jól átsütjük, mí...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű