1 fej vöröshagyma, Olaj, 2 evőkanál liszt, Pirospaprika, 0, 5kg tarkabab vagy fehér, 1, 5 marék hántolt árpa (gersli), 30dkg füstölt hús, 30dkg disznóhús, 30dkg marhahús (rostélyos)
A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, majd beletesszük a pirospaprikát, ebbe belekeverjük, az előáztatatott babot, összekeverjük, kevés vízzel felengedjük. Utána sorban belerakjuk a húsokat, 1ilyet 1olyat a tetejére szórjuk a gerslit, sózzuk, és annyi vízzel felöntjük amennyit szerintünk a bab, felvesz. Előmelegített sütőben letakarva Kb. 5-6 órát sütve főzzük. Időnként óvatosan megkeverjük a fazék falától befelé alányúlva, hogy a hús ne törjön.
Ha nagyon elfőné a levét, vízzel utána lehet tölteni, de jobb, ha nem.
A rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt hagymán elkészítem...
Elkészítési idő:1. Első lépésben készítsd elő az alapanyagokat, mert főzés közben nem fogsz tudni ezzel foglalkozni. Húzd le a 30 dkg kolbász héját és vágd karikákra, pucold meg az 1 kg krumplit...
Elkészítési idő: 55 perc1 kg burgonyát meghámozunk, megmossuk, karikára vágjuk, és sós vízben félpuhára főzünk. Közben 3 dkg apróra vágott füstölt szalonna zsírján megpirítunk egy középnagyságú, kockára...
Elkészítési idő:Egy serpenyőben olajat hevítünk, amin megfonnyasztjuk az apróra felkockázott vöröshagymát. Hozzászórjuk a tarhonyát és a karikára vágott kolbászt - kb. 5 perc alatt egy kicsit meg...
Elkészítési idő: 30 perc