1 fej vöröshagyma, Olaj, 2 evőkanál liszt, Pirospaprika, 0, 5kg tarkabab vagy fehér, 1, 5 marék hántolt árpa (gersli), 30dkg füstölt hús, 30dkg disznóhús, 30dkg marhahús (rostélyos)
A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, majd beletesszük a pirospaprikát, ebbe belekeverjük, az előáztatatott babot, összekeverjük, kevés vízzel felengedjük. Utána sorban belerakjuk a húsokat, 1ilyet 1olyat a tetejére szórjuk a gerslit, sózzuk, és annyi vízzel felöntjük amennyit szerintünk a bab, felvesz. Előmelegített sütőben letakarva Kb. 5-6 órát sütve főzzük. Időnként óvatosan megkeverjük a fazék falától befelé alányúlva, hogy a hús ne törjön.
Ha nagyon elfőné a levét, vízzel utána lehet tölteni, de jobb, ha nem.
A padlizsános rizshez: 3 közepes méretű padlizsán 3 ek. olívaolaj 1 ek. za’tar fűszer só, bors ízlés szerint 4 csésze megfőtt barna rizs 1 konzerv csicseriborsó 1/2 csésze...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézcsirkemell-kiklofolom-só,bors rá-kicsit olajon pírítom. mustár-fokhagyma-olaj-bors->kikeverem. Tepsibe-hússzelet-szósz-paradicsom-sajt-bacon->Sütőbe :)
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA makarónit sós vízben megfőzzük, de ne túl puhára. A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük az apróra vágott bacont, s pár percig együtt pirítjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felaprított hagymát és a felkockázott piros paprikát két csipet sóval olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát jól összekavarjuk. Egy tálba rakjuk a darált húst, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes