1 fej vöröshagyma, Olaj, 2 evőkanál liszt, Pirospaprika, 0, 5kg tarkabab vagy fehér, 1, 5 marék hántolt árpa (gersli), 30dkg füstölt hús, 30dkg disznóhús, 30dkg marhahús (rostélyos)
A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, majd beletesszük a pirospaprikát, ebbe belekeverjük, az előáztatatott babot, összekeverjük, kevés vízzel felengedjük. Utána sorban belerakjuk a húsokat, 1ilyet 1olyat a tetejére szórjuk a gerslit, sózzuk, és annyi vízzel felöntjük amennyit szerintünk a bab, felvesz. Előmelegített sütőben letakarva Kb. 5-6 órát sütve főzzük. Időnként óvatosan megkeverjük a fazék falától befelé alányúlva, hogy a hús ne törjön.
Ha nagyon elfőné a levét, vízzel utána lehet tölteni, de jobb, ha nem.
1. A padlizsánokat megmossuk, hosszában kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és legalább 30 percre hideg vízbe áztatjuk, hogy az esetleges keserű ízük elmenjen. Ha a víz elszíneződ...
Elkészítési idő:1. A karfiolt tisztítsd meg, vágd nagyobb darabokra, majd aprítógépben készíts belőle morzsalékot. 2. A karfiolmorzsát terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd a tepsi...
Elkészítési idő:Egy nagyobb fazékba rétegezzük a hozzávalókat. Alulra tesszük a káposzta felét, arra kerül a nagyobb darabokra vágott vegyes sertéshús. Erre kerül rá a maradék káposzta, egyenletes...
Elkészítési idő: