Családireceptkönyv.hu

SÓLET


Írta:

Elk. idő: 4
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma, Olaj, 2 evőkanál liszt, Pirospaprika, 0, 5kg tarkabab vagy fehér, 1, 5 marék hántolt árpa (gersli), 30dkg füstölt hús, 30dkg disznóhús, 30dkg marhahús (rostélyos)

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, majd beletesszük a pirospaprikát, ebbe belekeverjük, az előáztatatott babot, összekeverjük, kevés vízzel felengedjük. Utána sorban belerakjuk a húsokat, 1ilyet 1olyat a tetejére szórjuk a gerslit, sózzuk, és annyi vízzel felöntjük amennyit szerintünk a bab, felvesz. Előmelegített sütőben letakarva Kb. 5-6 órát sütve főzzük. Időnként óvatosan megkeverjük a fazék falától befelé alányúlva, hogy a hús ne törjön.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha nagyon elfőné a levét, vízzel utána lehet tölteni, de jobb, ha nem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ella vadas
Ella vadas

A hagymát megpirítom kézibeállításon Ellában.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Pipiropogós
Pipiropogós

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. Olajat forróstunk egymélyebb seprenyúben és abban kisütjük a ropogóst.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paprikás krumpli
Paprikás krumpli

A hagymát apróra vágom és megdinsztelem, majd pirospaprikázom. A megtisztított és kockára vágott krumplit hozzáadom, és jól összekeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy a krumpli...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Chilis Bab
Chilis Bab

A hagymát felkockázzuk kevés olajon meg dinszteljük. Hozzá adjuk a darálthúst, sót, borsot. Ha már a hús fehéredik, akkor hozzá öntjük a kukoricát. Ezeket összefőzzük kb. 5 perci...

Elkészítési idő: 40-50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk