70-80 deka cukkini
20 deka darált hús
30 deka sűrített paradicsom
1/2 deci olíva olaj
15 deka vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
20 deka reszelt sajt
1 kávéskanál ételízesítő (vagy só, bors)
1/2 kávéskanál őrölt oregano,
1/2 kávéskanál bazsalikom
1 evőkanál zsemlemorzsa
Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, a darált húst, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Fokhagymával, fűszerekkel ízesítjük, majd a tűzről levéve belekeverünk szépen fokozatosan 1 evőkanál zsemlemorzsát.( semmiképp egyszerre) A tököt (cukkinit) ketté vágjuk, a héját rajtahagyjuk, és a magoktól megtisztítjuk . Tűzálló edénybe sütőpapírra tesszük, meglocsoljuk pici olíva olajjal, majd megtöltjük a töltelékkel. kb 18o fokon előmelegített sütőben 2o percig sütjük. (Vigyázzunk, hogy a tök ne süljön túl!) A sütőből kivéve rárakjuk a reszelt sajtot, és 5 percre visszatoljuk a melegre, hogy ráolvadjon. Igazán finom és különleges vacsora lesz belőle.
A zöldségrajongóknak és az olaszos ízek kedvelőinek ajánljuk ezt a könnyed egy tál ételt. Tésztával már ismerős a recept, de tökkel, cukkinivel kicsit diétásabb, de nagyon finom ez a variáció.
Olvasszuk fel a fagyasztott spenótot egy fazékban a tűzhelyen. Ezután keverjük össze a liszttel, tojással, fokhagymával, sóval és tejjel. A palacsinta tésztájának simának és kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk és kis kockákra vagdossuk. A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk. Serpenyőben felforr...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. Apróra vágott vörös- és fokhagymán megpirítjuk a darált húst, amikor félkész, hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, majoranna, oregánó, petrezselyem, fahéj, paprika). 2. Ha kész a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes