kb 25 dkg tészta (rövidmetélt)
1-2 ek olívaolaj
6-8 dkg búzadara
csipetnyi só
Tálaláshoz:
porcukor
lekvár
A vizet feltesszük forrni, majd ha forr, akkor teszünk bele olajat, sót és a tésztát.
Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és beleszórjuk a búzadarát. Állandó kevergetés mellett (ez fontos, mert nagyon hamar meg tud égni!) aranybarnára pirítjuk. Az elején kicsit nehezen indul be a barnulás, de utána hirtelen begyorsul, ezért ne hagyjuk magára.
Ezután felöntjük kb 1,2 dl meleg vízzel (vigyázat, nagyon fog gőzölögni!). Alaposan elkeverjük, és elzárjuk alatta a hőt.
Időközönként megkeverve hagyjuk, hogy tovább párolódjon.
A megfőtt tésztát leszűrjük, és a darába tesszük, majd alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen betakarják a kis grízszemek, majd rövid ideig átmelegítjük.
Porcukorral megszórjuk, lekvárt teszünk rá, és azonnal tálaljuk.
Mindenféle-(ízlés szerint)- zöldséget felvágsz vékonyra, és szinte égő olajban gyorsan átsütöd. Lényeg, hogy ne süljön meg teljesen, hanem csak a külső része. Ízesíted fűszerekkel,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűOlajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a karikára vágott kolbászt, zöldborsót, kockára vágott burgonyát, lecsót, és ízlés szeri...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA rizst főzzük meg. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteljük meg, utána adjuk hozzá a zúzott fokhagymát (1 gerezd) és a húst (egészben hagyva). Körülbelül 10-15 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst és a hagymát felkockázom. A káposztát kicsavarom a levétől. Olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, ráteszem a húst, és fehéresedéig dinsztelem, rászórom a pirospaprikát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű