kb 25 dkg tészta (rövidmetélt)
1-2 ek olívaolaj
6-8 dkg búzadara
csipetnyi só
Tálaláshoz:
porcukor
lekvár
A vizet feltesszük forrni, majd ha forr, akkor teszünk bele olajat, sót és a tésztát.
Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és beleszórjuk a búzadarát. Állandó kevergetés mellett (ez fontos, mert nagyon hamar meg tud égni!) aranybarnára pirítjuk. Az elején kicsit nehezen indul be a barnulás, de utána hirtelen begyorsul, ezért ne hagyjuk magára.
Ezután felöntjük kb 1,2 dl meleg vízzel (vigyázat, nagyon fog gőzölögni!). Alaposan elkeverjük, és elzárjuk alatta a hőt.
Időközönként megkeverve hagyjuk, hogy tovább párolódjon.
A megfőtt tésztát leszűrjük, és a darába tesszük, majd alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen betakarják a kis grízszemek, majd rövid ideig átmelegítjük.
Porcukorral megszórjuk, lekvárt teszünk rá, és azonnal tálaljuk.
A krumplit megpucoljuk és nyersen karikára vágjuk. Egy nagyobb tepsit zsírral kikenünk és erre fektetjük rá a krumplikarikákat. Előmelegített sütőben, 200 fokon megsütjük a krumpli...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit ízlés szerint daraboljuk fel. Az újhagymát kicsit vastagabban karikázzuk fel. A borsót fejtsük ki, ha fagyasztottat használunk, akkor vegyük ki a hűtőből, hogy felengedj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTekerjük be a szilvákat baconbe. A salottát tegyük forrásban lévő vízbe egy kicsit, majd hagyjuk hűlni. Ezután hámozzuk meg őket. Hámozzuk meg az édesburgonyákat, majd vágju...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: NehézA töltelékhez a karfiolt sós vízben megfőzzük, kis darabokra szedjük, és hozzákeverjük az apróra vágott sonkát és a fél tejfölt. A tejet a leveskockákkal együtt felforraljuk. Közbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű