60 dkg sertéshús
40 dkg tarhonya
2 nagy fej vöröshagyma
2 nagy fej paradicsom
1 tv paprika
10 dkg húsos szalonna
1-2 gerezd fokhagyma
2 evőkanálnyi pirospaprika
1 teáskanálnyi őrölt kömény
só, bors
olaj
A húst mosd meg, majd kockázd fel apró részekre, aztán tedd félre. A hagymát vágd kockákra, ahogyan a szalonnát is, majd olajon pirítsd meg őket. Amikor a hagyma kellőképpen üveges lett, add hozzá a húst, kömény társaságában pirítsd fehérre, majd keverd hozzá a pirospaprikát, fűszerezd meg, öntsd fel egy kis vízzel - nem kell, hogy teljesen ellepje -, vágd mellé a paradicsomot és a paprikát, és nagyjából egy óra alatt főzd készre. Itt van körülbelül 40 perc pihenőidőd, ha ez letelt, egy másik lábasban kevés olajon pirítsd a tarhonyát, amíg egy kicsit megbarnul, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd meg, és időnként kevergetve főzd félpuhára. Ha letelt a hús egy órája, törd hozzá a fokhagymát, keverd meg párszor, majd öntsd fel vele a tarhonyát, és így együtt még körülbelül 15-20 percig főzd, gyakran megkeverve, ha szükséges, még egy kis vizet önts hozzá.
4 tojást kevés sóval, 2 kávéskanál cukorral jól felvered, 20 - 25 deka liszt, valami szénsavas víz, üdítővel is lehet (citromos), tej, több legyen, mint a víz, 2 -3 evőkanál olaj,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tököt megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, összevagdaljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tonhalról öntsük le az olajat/vizet, csöpögtessük le. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra, a petrezselymet aprítsuk össze. Keverjük őket össze a hallal. Keverjük össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése rém egyszerű: maradék felvágottak, kolbászdarabok, sonka- és szalonnadarabok, tojás, hagyma, sajt, illetve bármi, ami maradék a hűtőben van. Fogunk egy (akár szikkadtab...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű