2 közepes db cukkini
40 dkg darált sertéshús
1 közepes fej vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
4 ek tejföl
10 dkg sajt
A cukkinit megmossuk, előbb keresztben, majd hosszában félbevágjuk. Kivájjuk a közepét, kis csónakokat készítünk. A csónakokat besózzuk, és elkészítjük a tölteléket.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Mikor levet ereszt, rátesszük az apróra vágott cukkinit is, majd az őrölt paprikát. Felöntjük egy kevés vízzel, és szaftosra főzzük.
A csónakokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megtöltjük a töltelékkel, teszünk rá tejfölt, a tepsit fóliával lefedjük, és mehet az előmelegített sütőbe.180 fokon 20 percig lefedve sütjük.
Ezután a fóliát levesszük, rátesszük a reszelt sajtot, majd vissza a sütőbe, míg a sajt megpirul, ez kb. 10-15 perc.
A füstölt húst előző nap beáztatjuk. (Bár erre igazából akkor van csak szükség, ha rendes, igazi házi füstölésű árut kaptunk. A legtöbb gyorsfüstöléssel kezelt húsárúnak elég e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük. Egy serpenyőben az olívaolajon megpirítjuk a felszeletelt, sózott, borsozott csirkemellet és kivesszük. A visszamaradt zsiradékba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkiniket középen kettévágjuk, és hosszában felszeleteljük (vagy szimplán felkarikázzuk) úgy, hogy legalább 4 szelet kijöjjön mindegyik félből. Tepsibe fektetjük a szeleteket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA baconszeleteket apró kockákra vágjuk és száraz serpenyőben lepirítjuk. Papírtörlőre szedjük, hogy lecsepegjen róla a felesleges zsiradék. A tejet és a vizet egy serpenyőbe öntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes