Családireceptkönyv.hu

Tepsis brassói


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 20 cm lecsókolbász (el is maradhat)
2 nagy fej vöröshagyma (lehet lila is)
20 dkg húsos, füstölt, házi császárszalonna
30-40 dkg tarja csont nélkül
2 db paprika (piros, zöld)
1,6 kg augusztusi burgonya (nem új, de nem is öreg még)
fokhagyma, só, bors, majoránna

Elkészítés:


Kb. 3×3 centiméteres kockákra vágjuk a burgonyát, és a hagymát. A húst és a szalonnát kisujjnyi darabokra szeleteljük. A kolbászt hosszában elfelezzük majd felszeleteljük. A paprikák magházát eltávolítjuk, majd csíkokra vágjuk.
A szalonnát megpirítjuk és a tepsibe tesszük amiben sütni fogjuk az ételt. A visszamaradó zsíron a szeletelt húst fűszerezés nélkül 10 percig magas fokon sütjük, többször megkeverve, hogy szépen megpiruljon. Beledobjuk a kolbászt, a paprikát pár perc alatt átsütjük, majd ez is mehet a tepsibe.
Beleöntjük a kockázott burgonyát, megszórjuk a fűszerekkel és a sóval, jól átkeverjük. hogy az alapanyagok elkeveredjenek. Alufóliával lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

Tepsis brassói

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bab gulyás szürkemarhából
Bab gulyás szürkemarhából

A babot célszerű főzés előtt 2- 3 órával beáztatni, hideg vízbe! A vöröshagymát apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk. Ha a hagymánk megpirult tegyük rá az összevágott paradicsomot és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Rakott káposzta savi káposztával
Rakott káposzta savi káposztával

A káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A rizst sós vízben megfőzzük. A szalonnát felszeleteljük, kisütjük, a zsírjában megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a felaprított paprikát...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
Csábító rakott karfiol,
Csábító rakott karfiol,

A karfiolt egészben hagyjuk, jól megmossuk, legalább 20 percig sós, hideg vízben áztatjuk, leszedjük a zöld kis levélkéket és torzsáját tövig levágjuk. Utána leöblítjük és forrásba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk