5 evőkanál olívaolaj
150 g szalonna - császár (húsos)
500 g sertéscomb
2 közepes fej vöröshagyma
1 kg burgonya (megtisztított, hámozott)
5 gerezd fokhagyma
1 csapott teáskanál só
0.5 csapott teáskanál fehérbors (őrölt)
1 csapott teáskanál köménymag (őrölt)
1 szár rozmaring (friss)
A szalonnát csíkokra, a húst nagyobb darabokra vágjuk. Egy kiolajozott tepsibe tesszük.
A burgonyát és a hagymát kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
A tepsibe, a húsra tesszük ezeket is.
Az egészet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, rászórjuk egy rozmaring ág leveleit, majd alaposan összekeverjük. A tepsit lefedjük alufóliával, majd 200 C fokos sütőben 50 percig sütjük.
Levesszük a tetejéről az alufóliát, a sütőt feljebb vesszük 220 C fokra, és még 40 percig sütjük. 10 percenként kivesszük, és egy fakanállal alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol piruljon. (Az alufólia nélküli sütésnél már nagyban függhet a hőfok és a sütési a sütő adottságaitól. Figyelni kell, nehogy megégjen az étel!)
A lisztet kiöntjük a gyúró felületre, a közepébe mélyedést vájunk. Egy kevés langyos vizet öntünk bele, majd az élesztőt belemorzsoljuk Miután az élesztő kicsit felfutott, hozzáa...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA túrót összekeverjük a tojással, majd hozzáadjuk a sót és a kukoricadarát, végül összegyúrjuk. A masszát állni hagyjuk 15 percig, majd kis gombócokat formázunk belőle és tenyérrel...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: NehézA padlizsánt felszeleteljük, besózzuk, és félretesszük. Addig megpucoljuk a sárgarépákat, felkarikázzuk. A paprikákat felszeleteljük. Olajban kisütjük a lecsepegtetett padlizsáns...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát nagyon apróra vágjuk. Összedolgozzuk a húst a hagymával és a fűszerekkel. Kis diónyi gombócokat formázunk a masszából és olívaolajon körös-körül szép pirosra sütjük. A go...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes