5 evőkanál olívaolaj
150 g szalonna - császár (húsos)
500 g sertéscomb
2 közepes fej vöröshagyma
1 kg burgonya (megtisztított, hámozott)
5 gerezd fokhagyma
1 csapott teáskanál só
0.5 csapott teáskanál fehérbors (őrölt)
1 csapott teáskanál köménymag (őrölt)
1 szár rozmaring (friss)
A szalonnát csíkokra, a húst nagyobb darabokra vágjuk. Egy kiolajozott tepsibe tesszük.
A burgonyát és a hagymát kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
A tepsibe, a húsra tesszük ezeket is.
Az egészet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, rászórjuk egy rozmaring ág leveleit, majd alaposan összekeverjük. A tepsit lefedjük alufóliával, majd 200 C fokos sütőben 50 percig sütjük.
Levesszük a tetejéről az alufóliát, a sütőt feljebb vesszük 220 C fokra, és még 40 percig sütjük. 10 percenként kivesszük, és egy fakanállal alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol piruljon. (Az alufólia nélküli sütésnél már nagyban függhet a hőfok és a sütési a sütő adottságaitól. Figyelni kell, nehogy megégjen az étel!)
A húst apró kockára vágjuk, és kevés olajon hirtelen átpirítjuk (fehéredésig). Sózzuk, borsozzuk. Kivesszük a serpenyőből, félretesszük. A visszamaradt olajon megpároljuk a fino...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA túrót villával finomra törjük a vajjal, sóval és a 2 tojás sárgájával. A fehérjét kemény habbá verjük, lazán a túróhoz keverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát is. Körülbelül 1 órát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst 1 ek olajon megfuttatom, felöntöm 3 bögre forró vízzel, sózom, és meleg helyen hagyom, hogy megdagadjon. A zöldbabot pici sóval megfőzöm. A felkockázott vöröshagymát...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű50 dkg lisztben elkevertem 1 cs szárított élesztőt, 1 tk sót, 2 ek olajat és annyi langyos tejet öntöttem hozzá hogy egy finom, könnyű tésztát kaptam Ez kb 2.5- 3 dl volt nálam....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű