50 dkg csirkemell vagy sertés lapocka
1 fej hagyma
20dkg borsó
piros paprika
bors
majoranna
2 evőkanál Olíva olaj
só
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, zsírjára pirítjuk. (2-3 perc) Megszórjuk piros paprikával, borssal, majoránnával. Feleresztjük 2 dl vízzel (ha később még szükséges pótoljuk a vizet). Ha megpuhult a hús sózzuk. Hozzáadjuk a borsót és készre főzzük.
Köretnek krumpli helyett tökéletes a tepsiben sült zeller vagy a hasáb répa :)
1. A lisztet, a sót és a szobahőmérsékletű margarint összemorzsoljuk, majd apránként hozzáadjuk a forró vizet, és addig gyúrjuk kézzel vagy dagasztjuk géppel, amíg egy könnyen gyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olajat, és főzd puhára a gombát, amíg el nem megy a leve, majd tedd félre. Egy serpenyőben keverd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozom, lereszelem, majd egy tálban összekeverem az aprított petrezselyemzölddel, sóval, borssal. - A tarjaszeleteket az inas részeknél kb. 1...
Elkészítési idő: 105 perc Nehézség: KözepesA hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük. Majd a hagymára rárakunk 1 teáskanál pirosparikát és egy kis borsot. Majd jöhet rá az apróra vágott gomba, ami lehet konzerves gomba i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű