50 dkg csirkemell vagy sertés lapocka
1 fej hagyma
20dkg borsó
piros paprika
bors
majoranna
2 evőkanál Olíva olaj
só
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, zsírjára pirítjuk. (2-3 perc) Megszórjuk piros paprikával, borssal, majoránnával. Feleresztjük 2 dl vízzel (ha később még szükséges pótoljuk a vizet). Ha megpuhult a hús sózzuk. Hozzáadjuk a borsót és készre főzzük.
Köretnek krumpli helyett tökéletes a tepsiben sült zeller vagy a hasáb répa :)
A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal...
Elkészítési idő: 1 óraAz olajon megfuttatom a rizst tepsibe helyezem majd felöntöm a száraz rizshez képest kétszeres mennyiségű húslevessel . hozzáadom a zöldborsót és a kukoricát +.a csillagalakú...
Elkészítési idő: 30virslit megfőzőm. Tepsibe--> Rizs+káposzta+virsli+tejfől+tojás+olaj+fűszer--> fele és újra + tejfől+megsütöm.
Elkészítési idő: