menu

Családireceptkönyv.hu

SZABOLCSI TÖLTÖTT KÁPOSZTA


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


• ½ kg darált hús
• 1 bögre rizs
• 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma
• 1 közepes fejeskáposzta
• 4-5 szelet bacon
• 1 db tojás
• 1-2 db paradicsom
• ½ liter paradicsomlé
• bors, só, színes paprika ízlés szerint

Elkészítés:


A káposztát 5 percig sós vízben főzzük (abáljuk), a szélső leveleket leszedjük, kicsit tovább főzzük úgy, hogy a levelek göngyölhetőek legyenek. A vastag ereket kivágjuk. A hagymát megpirítjuk kevés olajon, fokhagymát és paprikát teszünk bele. A töltelékhez összekeverjük az előfőzött rizst, a darált húst, a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk elkészített pörköltalapot. A töltelékből kézzel kis gombócokat formázunk, a levelekbe göngyöljük.
A kész töltött káposztákat egy kizsírozott fazékba helyezzük. Alulra káposztacsíkokat teszünk, erre jönnek a töltött káposzták, felkockázott bacont helyezünk közé, meglocsoljuk paradicsomlével. A tetejére káposztacsíkokat és paradicsomkarikákat teszünk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (ez lehet a káposzta főzőleve is).

Lassú tűzön készre főzzük. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

SZABOLCSI TÖLTÖTT KÁPOSZTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Klasszikus szilvás gombóc
Klasszikus szilvás gombóc

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és kifőzzük. Leszűrjük, összetörjük, hagyjuk kicsit kihűlni. Addig félbevágjuk, és kimagozzuk a szilvákat. A sertászsírt egy nagy serpenyőbe...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Rakott káposztás kocka
Rakott káposztás kocka

A fodros nagy kockatésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A kolbászt karikára szeleteljük, a szalonnát apróra feldaraboljuk, és kevés olajon kisütjük. A káposztát lereszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Káposztás-rizses egy-tál, „Szoljanka”
Káposztás-rizses egy-tál, „Szoljanka”

A káposztát legyaluljuk. Serpenyőbe vagy wok edénybe egy kis étolajat öntünk, rátesszük a káposztát és rászórjuk a tasakból a száraz rizst. Fedővel letakarjuk és erős tűzön kb. 10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk