0,5 l víz
2 kanál olaj
Só
0,5 l liszt
2 db tojás.
A vizet az olajjal és a sóval felforraljuk, beleengedjük a lisztet és jól összekeverjük, a tésztának el kell válnia az edény falától. Levesszük, langyosra hűtjük, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Áttesszük a gyúródeszkára, néhány mozdulattal felgyúrjuk, majd 1 centi vastagra nyújtjuk és kockákra vágjuk.
Az elkészített gombócokat lobogó forró vízbe rakjuk, egyszerre csak annyit, amennyi az edény alján kényelmesen elfér. Gyors tűzön felforraljuk, és amint a gombócok feljöttek a víz tetejére, azonnal le is szűrjük, vagy lyukas kanállal kiszedjük.
Először elkészítjük a húsgolyókat. A darált húst összekeverjük a hozzávalókkal, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható legyen. Jól összegyúrjuk, és nedves ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kockára vágjuk, zsiradékon ( olaj v. zsír ) aranysárgára pirítjuk, majd a megtisztított és összevágott csirkezúzával pirítjuk tovább. A tűzről levéve pirospaprikáv...
Elkészítési idő: 5 Nehézség: KözepesA hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, a paprikát feldaraboljuk. A babot lecsöpögtetjük, a sonkát kockára vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, a hagymát és a paprikát megpárol...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyű1. A bulgurt a forró olajon egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük a másfél bögre vízzel, sózzuk, és kis lángon, kevergetve puhára főzzük, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. 2. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű