1 kg burgonya
20 dkg pulykasonka
30 dkg bacon
1 evőkanál vaj
só, bors
olaj
A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal és sózzuk, borsozzuk, majd minden darab burgonyát egy szelet sonkába csomagolunk, ezután pedig egy darab baconbe. Kiolajozott tepsibe tesszük és 10 percen át sütjük 180 fokon. Meg is forgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.
A tököt kettévágjuk, a közepét kiszedjük, majd feltesszük 10 percre főzni, épp hogy csak kicsit megpuhuljon. Egy tepsit vajjal kikenünk, majd a tököt beletesszük. A meghámozott, fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászokat megszurkáljuk, egy közepes, tapadásmentes serpenyőbe tesszük az olajjal, és közepes lángon megsütjük. Közben megpucoljuk és felszeleteljük a hagymát és a fokhagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTárcsán, többek között a tárcsa karbantartása végett is egy kis szalonnazsírral kezdhetünk. Azért, hogy minél kevesebb zsíradékot kelljen hevíteni, tárcsán inkább kezdjünk egy adag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzzük, és áttörve hozzáadjuk az élesztővel elkevert liszthez, vagy a 1,5 dl langyos vízben felfuttatott élesztős liszthez. Esetleg a krumpli főzőlevét használhatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű