Hozzávalók:
60 dkg megtisztított burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt ementáli
0,5 dl főzőtejszín
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem
őrölt fehér bors
só
A panírhoz:
1 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Mikor elkészült összetörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt, a lisztet, az olajat és a zsemlemorzsát, majd masszává gyúrjuk. Mikor összeállt belekeverjük a zúzott fokhagymát, az apróra vagdosott petrezselymet, a reszelt sajtot és fűszerezzük. Ezt követően fasírtokat formálunk belőle és a zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel, majd beleforgatjuk a fasírtokat és forró olajban kisütjük.
Fincsi, húsmentes fasírt. Az íze csodás és nagyon egyszerűen el lehet készíteni, ezt csak szeretni lehet!
Hagymákat, paprikát (zöldből csak a felét) apróra vágom, fokhagymát töröm.Az alaplé (pucolt, belezett) halait 2 cm darabokra vágom. Szalonnát zsírjára sütöm és (vagy zsíron) a zöl...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA paprikákat kicsumázom. A darált húst összekeverem a tojással, rizzsel, pirospaprikát, borsot és sót teszek bele. Ízesítem az apróra vágott vöröshagymával és a fokhagymával (által...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű