Családireceptkönyv.hu

Ementális burgonyafasírt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

60 dkg megtisztított burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt ementáli
0,5 dl főzőtejszín
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem
őrölt fehér bors


A panírhoz:

1 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:


Elkészítése:

A burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Mikor elkészült összetörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt, a lisztet, az olajat és a zsemlemorzsát, majd masszává gyúrjuk. Mikor összeállt belekeverjük a zúzott fokhagymát, az apróra vagdosott petrezselymet, a reszelt sajtot és fűszerezzük. Ezt követően fasírtokat formálunk belőle és a zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel, majd beleforgatjuk a fasírtokat és forró olajban kisütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fincsi, húsmentes fasírt. Az íze csodás és nagyon egyszerűen el lehet készíteni, ezt csak szeretni lehet!

Ementális burgonyafasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kenyérlángos
Kenyérlángos

A lisztet a keverőtál aljába öntjük, közepébe fészket készítünk. Beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a langyos vizet. Hagyjuk picit felfutni, majd ráöntj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÖLTÖTT TÓCSNI, ÖRDÖGLÁNGOS
TÖLTÖTT TÓCSNI, ÖRDÖGLÁNGOS

Tócsnit készítünk a szokásos módon csak nagyobbakba Burgonya lereszelve és annyi liszttel sűrítve, hogy ne folyjon. Üssünk bele tojást és fűszerezzük (zúzott fokhagyma, bors, só,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pupulics (puliszka)
Pupulics (puliszka)

Sós vízben megfőzzük a kukoricadarát. (lisztet) A lényeg, hogy állandó kevergetés mellett nagyon sűrű tejbegríz állagot érjünk el. Kiborítottam és cérnával felszeleteltem. A lapok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hanna
Csicserifasírt
Csicserifasírt

A csicseriborsót leszűrjük, és egy késes robotgépbe tesszük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyjából összevágjuk a bazsalikommal vagy a petrezselyemmel együtt, és a csic...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk