Hozzávalók:
60 dkg megtisztított burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt ementáli
0,5 dl főzőtejszín
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem
őrölt fehér bors
só
A panírhoz:
1 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Mikor elkészült összetörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt, a lisztet, az olajat és a zsemlemorzsát, majd masszává gyúrjuk. Mikor összeállt belekeverjük a zúzott fokhagymát, az apróra vagdosott petrezselymet, a reszelt sajtot és fűszerezzük. Ezt követően fasírtokat formálunk belőle és a zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel, majd beleforgatjuk a fasírtokat és forró olajban kisütjük.
Fincsi, húsmentes fasírt. Az íze csodás és nagyon egyszerűen el lehet készíteni, ezt csak szeretni lehet!
A kis kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, és az ujjnyi szeletekre vágott tarja mindkét oldalát megpirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk, majd kis vizet aláöntve, az elpárolg...
Elkészítési idő:A kockákra vágott padlizsánt olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, és egy padlizsánhoz egy tojást ütünk rá. A kitisztított, félbe vágott paprikákba töltjük. Egy kanál tejföllel me...
Elkészítési idő: 1 óraamíg főnek a hozzávalók, fel lehet aprítani a szószhoz valókat és azt is megfőzni. Készítek egy pörköltalapot, amit aztán víz helyett a tejföllel engedek fel és úgy sózom meg, hogy...
Elkészítési idő: 3 óra