Hozzávalók:
60 dkg megtisztított burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt ementáli
0,5 dl főzőtejszín
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem
őrölt fehér bors
só
A panírhoz:
1 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Mikor elkészült összetörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt, a lisztet, az olajat és a zsemlemorzsát, majd masszává gyúrjuk. Mikor összeállt belekeverjük a zúzott fokhagymát, az apróra vagdosott petrezselymet, a reszelt sajtot és fűszerezzük. Ezt követően fasírtokat formálunk belőle és a zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel, majd beleforgatjuk a fasírtokat és forró olajban kisütjük.
Fincsi, húsmentes fasírt. Az íze csodás és nagyon egyszerűen el lehet készíteni, ezt csak szeretni lehet!
A lisztet a keverőtál aljába öntjük, közepébe fészket készítünk. Beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a langyos vizet. Hagyjuk picit felfutni, majd ráöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTócsnit készítünk a szokásos módon csak nagyobbakba Burgonya lereszelve és annyi liszttel sűrítve, hogy ne folyjon. Üssünk bele tojást és fűszerezzük (zúzott fokhagyma, bors, só,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízben megfőzzük a kukoricadarát. (lisztet) A lényeg, hogy állandó kevergetés mellett nagyon sűrű tejbegríz állagot érjünk el. Kiborítottam és cérnával felszeleteltem. A lapok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csicseriborsót leszűrjük, és egy késes robotgépbe tesszük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyjából összevágjuk a bazsalikommal vagy a petrezselyemmel együtt, és a csic...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű