menu

Családireceptkönyv.hu

Thai pirított tészta - Pad Thai


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Recept (4-6 személyre)

½ dl halszósz
2 ek tamarind paszta ½ dl vízben feloldva
2 ek nádcukor (vagy 1,5 ek barnacukor)
2 tk összetört csili

1 csomag (400g) rizstészta
25-30 db közepes méretű garnéla vagy 25 dkg csirkemell filé
2 gerezd fokhagyma
4 db újhagyma
30 dkg tofu
2 marék babcsíra (vagy 2 konzerv)
4 tojás
4 marék sózatlan pirított földimogyoró
olaj

1 csokor koriander
2 db lime
szárított csili

Elkészítés:


Először a szószt készítem el: az első négy hozzávalót kis lábosba teszem és összefőzöm.
A rizstésztát 10 percre meleg vízbe áztatom, csak addig, amíg megpuhul, nem kell itt megfőnie.
Minden mást előkészítek, hogy ha beindul a wok-menet, minden kéznél legyen. Itt lehet ugyanis megint elcsúszni: ha nincs minden kéznél, nem tud a villámgyors pirítás megtörténni.
A fokhagymát felaprítom, az újhagymákat darabokra vágom. A tofut felkockázom. A garnélát megtisztítom, ha csirkét használok, felkockázom. A földimogyorót mozsárban összetöröm.

A hozzávalókat a szósz kivételével 2-3 részre osztom. A wokot felforrósítom. Beleöntök 1 ek olajat, ha csirké változatot készítek, azzal kezdem a pirítást. Ha félig megpirult, hozzáadom a tofut és a fokhagymát, és addig pirítom, amíg a tofu széle aranybarna lesz. Adok hozzá1 ek szószt, kevergetem. Ha garnélás változat készül a tofu után dobom a rákokat a wokba és 1-2 percig pirítom. Az egészet a wok falára kotrom, 2 tojást a wokba ütök és elkeverem, mintha rántottát készítenék. Amikor a tojás átsült, minden mással összekeverem, rádobom a beáztatott tészta felét és további 1 ek olajat. A szósz felét 2-3 adagban a tésztára kanalazom és óvatosan kevergetve addig pirítom, amíg megpuhul. Hozzákeverem a babcsíra felét, tányérra szedem. Tálalás előtt megszórom újhagymával, pirított földimogyoróval, apróra vágott korianderrel, a babcsírával és a tányérra teszek 1-2 gerezd lime-ot. Ugyanezt megismétlem még 1-2-szer, amíg a teljes mennyiség elkészül.
Az asztalra kerül még: cukor, halszósz, csili, összetört mogyoró, így mindenki csavarhat még egyet az ízesítésen.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://lilafuge.blog.hu/2009/10/11/kedvenc_klasszikusok_pad_thai

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Chop Suey (kínai wok étel)
Chop Suey (kínai wok étel)

A csirkemelleket szeljük vékony csíkokra, majd forgassuk össze alaposan a szódabikarbónával és tegyük félre. Ez az eljárás csodásan meg fogja puhítani a húst. Egy kisebb tálkában...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás Sertéskaraj Sonkával
Gombás Sertéskaraj Sonkával

hús+olaj-->pírítom+kicsi víz-->tűzálló tálba. Maradék zsírba-hagyma+gomba-->puhára párolom. tojást felverem+petrezselyem+gombához+hússzeletre+sonka+öntet+sajt :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsós csirkemáj
Lecsós csirkemáj

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát és a paradicsomot ízlés szerint vágjuk fel. A császárszalonnát kockázzuk fel. A csirkemájat vágju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Káposztás bableves csülökkel
Káposztás bableves csülökkel

A babot és a csülköt előző este beáztatjuk. Másnap a csülköt feltesszük főni, később, amikor a csülök már puhulni kezd, hozzáadjuk a babot, a babérlevelet, és tovább főzzük. Ha...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk