10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna,
40 dkg házi tarhonya,
1 fej vöröshagyma,
1 púpos evőkanál pirospaprika,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
50 dkg tisztított burgonya,
só.
Elkészítés: A kis kockára vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában kb. 10-15 perc alatt aranysárgára pirítjuk a tarhonyát. Ezután beletesszük a finomra vágott hagymát, kétszer-háromszor átkeverjük, majd meghintjük pirospaprikával. Felengedjük annyi vízzel, mint a tarhonyamennyiség kétszerese és beletesszük a zöldpaprikát, a paradicsomot, a kis kockára vágott burgonyát. Megsózzuk és – lehetőleg lefedve – alacsony láng fölött lassan megpároljuk.
Tutajos, egy fenséges bográcsétel, ami laktató és káprázatosan finom!
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát és a paradicsomot ízlés szerint vágjuk fel. A császárszalonnát kockázzuk fel. A csirkemájat vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk és héjában megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig sütünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg a sütőtököket, vágjuk félbe és szedjük ki a magokat belőle kanál segítségével. Béleljünk ki tepsit sütőpapírral és vágott felükkel felfelé helyezzük őket bele. Am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSertéscombot (1 kg) használtam, amit kétszer ledaráltam, egy fej vöröshagymával és 4 cikk fokhagymával együtt. A húst fűszereztem sóval, borssal, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes