menu

Családireceptkönyv.hu

Tutajos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna,
40 dkg házi tarhonya,
1 fej vöröshagyma,
1 púpos evőkanál pirospaprika,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
50 dkg tisztított burgonya,
só.

Elkészítés:


Elkészítés: A kis kockára vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában kb. 10-15 perc alatt aranysárgára pirítjuk a tarhonyát. Ezután beletesszük a finomra vágott hagymát, kétszer-háromszor átkeverjük, majd meghintjük pirospaprikával. Felengedjük annyi vízzel, mint a tarhonyamennyiség kétszerese és beletesszük a zöldpaprikát, a paradicsomot, a kis kockára vágott burgonyát. Megsózzuk és – lehetőleg lefedve – alacsony láng fölött lassan megpároljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tutajos, egy fenséges bográcsétel, ami laktató és káprázatosan finom!

Tutajos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Dahl makhani – lencse másképp
Dahl makhani – lencse másképp

A lencsét folyó víz alatt egy szűrőben leöblítjük, majd egy lábasba tesszük, és annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje egy kis sóval és a babérlevéllel feltesszük főni. Kb. 20 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Miso ramen leves
Miso ramen leves

Tegyük fel a vizet forrni. Ha már forr, adjuk hozzá a rizstésztát és főzzük puhára. Amíg a tészta fő, hígítsuk fel a miso pasztát ½ csészényi meleg vízben. Adjuk hozzá a wakame p...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás tojásban sült karfiolos csirkemell
Hagymás tojásban sült karfiolos csirkemell

Karfiolt sós vízbe főzőm :) Hús-lisztbe forgatom. Tojás-maradék liszt-összekeverem-hagyma-bors-fűszerek. Hús-szószba forgatom -kisütöm forró olajba-tepsibe-karfiol rá-tejfölös s...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
csirkés bulgur, olaszos, fittkonyha
csirkés bulgur, olaszos, fittkonyha

A hagymát felkockázzuk, kevés kókuszolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apró darabokra vágott húst, sózzuk, fűszerezzük, felöntjük egy kevés vízzel, pár percig fedő alatt főzzük,...

Elkészítési idő: 15 perc+lefedve
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk