10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna,
40 dkg házi tarhonya,
1 fej vöröshagyma,
1 púpos evőkanál pirospaprika,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
50 dkg tisztított burgonya,
só.
Elkészítés: A kis kockára vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában kb. 10-15 perc alatt aranysárgára pirítjuk a tarhonyát. Ezután beletesszük a finomra vágott hagymát, kétszer-háromszor átkeverjük, majd meghintjük pirospaprikával. Felengedjük annyi vízzel, mint a tarhonyamennyiség kétszerese és beletesszük a zöldpaprikát, a paradicsomot, a kis kockára vágott burgonyát. Megsózzuk és – lehetőleg lefedve – alacsony láng fölött lassan megpároljuk.
Tutajos, egy fenséges bográcsétel, ami laktató és káprázatosan finom!
A hozzávalókat összekeverjük, kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk, majd egyenként lisztbe forgatjuk, és forró olajban aranysárgára sütjük.
Elkészítési idő:Őszinte leszek (úgyis a hitelesség a profilom) ez a finomság úgy született, hogy elrontottam, amit szerettem volna. Nekiálltam a szokásos minipalacsintámnak, de valamiért nagyon s...
Elkészítési idő:A burgonyát megpucoljuk, k...
Elkészítési idő: 1 óra