4 tojás
só
bors
szerecsendió
liszt
1 nagy pohár tejföl
40 dkg darált hús (lehet sertés, marha, baromfi)
20 dkg keménysajt
1 fej vöröshagyma
50 dkg cukkini
2 db padlizsán
2 evőkanál búzadara
étolaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
2-3 dkg vaj
Felaprítjuk a zöldhagymát és egy evőkanál olívaolajra tesszük, hozzáadjuk a vajat és sózzuk.Ráteszünk egy gerezd apróra vágott fokhagymát. Közben feltesszük a vizet a tésztának. A...
Elkészítési idő: 20 min Nehézség: KönnyűA hagymát kevés olajon megpirítom, közben felkarikázom a virslit. Bele teszem, kicsit ezt is pirítom. Hozzáadom a pirospaprikát, sót, borsot, el keverem és gyorsan kb 3 deci vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk, forrásban lévő sós vízben 15 percig főzzük, majd hideg vízzel lehűtjük és lecsepegtetjük. Hegyes késsel kivágjuk a belsejét, és egészen finomra összevágju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsgombóc hozzávalóit tegyük egy tálba (a rizst nem kell megfőzni!), és kézzel nagyon alaposan gyúrjuk össze. Ha időközben felforrt a vizünk, akkor vizes kézzel készítsünk nekünk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű