1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál étolaj
500 g sertés darált hús (sovány)
fűszerpaprika
feketebors (őrölt)
só
14 db gomba - csiperke/sampion
200 ml tejföl (20%-os)
50 g trappista sajt (reszelt)
100 ml víz
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk.Hozzáadjuk a darált húst, amikor a hús szinte mindenhol fehér, teszünk hozzá sót, borsot, pici őrölt pirospaprikát.Felöntjük kevés kb. 1 dl vízzel, és további 10-15 percig főzzük.Amíg fő a hús addig a gombafejeknek kiszedjük a tönkjét, és megtisztítjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.A gombákat megtöltjük a darált hússal.A tetejére kb. 1 teáskanálnyi tejfölt teszünk, erre pici reszelt sajtot.200 C fokos sütőbe tesszük, amíg szép piros lesz a sajt., ezzel el is készült a finom töltött gomba! ;)
Kiváló vendégváró, de körettel tálalva akár ebédre is nagyon jól bevált ez a töltött gomba recept.
A sajtot 4 x 1 cm-es hasábokra vágjuk, és a baconbe tekerjük úgy, hogy a sajt sehol se kandikáljon ki a szalonna alól. A tojásba pici ételízesítőt keverünk, és a baconös sajtokat...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. Kis kockákra szeletelünk két fej vöröshagymát. 2. Ezt a két összevágott hagymát a szalonna zsírján megpároljuk (pörcöt benne hagyjuk). 3. Hozzáadjuk egészben a debreceni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit és a padlizsánt megmossuk, felszeleteljük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Beletesszük a szeleteket. Mindegyik szeletre teszünk egy szelet sonkát és sajtot. A szele...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA langyosra hűlt lecsót összekeverjük a kissé felvert tojással és a zsemlemorzsával. Összegyúrjuk, 1/2 órára a hűtőbe tesszük. 1/2 óra után ringlónyi golyókat formázunk, először z...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes