40 dkg borjú máj, lehet csirke máj is
2 dl tejszín
Használtunk még:
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
só, bors
mustár
fokhagymakrém
Azzal kezdem, hogy a hagymafejeket nagyon vékonyan felkarikázom, gyűrűire szedem, majd megszórom a liszttel, és nagyon forró, bő olajban kisütöm. Pár perc elteltével, ha már minden karika szép aranysárga, szűrőlapáttal kiveszem egy itatós papírra, enyhén megsózom és félre teszem.
A borjúmájat 0,5-1 centis szeletekre vágom, enyhén megszórom borssal, majd mindegyiket megkenem alaposan mustárral és hogy a másik felüket ne kelljen újra bekenni, a szeleteket egymásra teszem.
Egy közepes méretű serpenyőbe olajat hevítek és már teszem is bele a májszeleteket. Pár perc múlva megfordítom őket. Mikor oldalanként pirultak 2 percet, el is készültek, így a májszeleteket is kiveszem a hagyma mellé
. Az üresen maradt serpenyőbe nyomok úgy 2-3 evőkanál mustárt, 1-2 evőkanálnyi fokhagymakrémet, ezután a mártásalapot megsózom - hiszen a máj nem kapott sót -, végül a serpenyőbe kerül a tejszín is. Az egészet alaposan összekeverem, pár perc alatt összeforralom, és már kész is a mártás.
Tálaláskor tányérra teszem a hagymakarikákat, mellé helyezem a máj szeleteket, meglocsolom a mártással és már ehetünk is.
A kifliket kettévágjuk és a végüket szintén levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével, kivájjuk a kiflik belsejét. A maradék kiflibelet késsel, vagy az ujjunkkal kivesszük. Így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk, forrásban lévő sós vízben 15 percig főzzük, majd hideg vízzel lehűtjük és lecsepegtetjük. Hegyes késsel kivágjuk a belsejét, és egészen finomra összevágju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. Olíva olajon elkezdjük őket pirítani. Ha a hagyma kissé megpuhult, beletesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, me...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA csicseriborsót egy éjszakára, de legalábbis pár órára beáztatjuk. A hagymát apróra vágjuk, a meghámozott répákat pedig karikákra. A felhevített olajon üvegesre...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes