4-5 db közepes krumpli ( kb.80-90 dkg)
3 ek reszelt sajt ( parmezán és trappista)
1 dl zsírszegény főző tejszín
só
kakukkfű
1 mokkásnál fűszerpaprika
1 tk zsemlemorzsa
1 tk.olaj
1 db koktél paradicsom
A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 4-5 percig sós vízben főzzük.
Egy kerek kerámiatálat kiolajazunk, zsemlemorzsával meghintjük és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit.
Ráöntjük a tejszínt, rászórjuk a reszelt sajtot. Egy evőkanálnyit félre teszünk. Közepébe tesszük a koktél paradicsomot és kakukkfűágat.
180 fokos sütőben alsó -felső sütésen 15 percig sültjük ( én ezt az adagot ennyi idő alatt sütöttem).
Majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt sajtot.
Ezt követően visszatoljuk a sütőbe , ropogósra sütjük, közben figyeljük, hogy nehogy megégjen. ( kb. 5 percig sült) .
Jó étvágyat!
A hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Kevés olajat hevítünk, ebben a vöröshagymát üvegesre pirítjuk. A hagymát sózzuk, így több levet ereszt, majd borsozzuk. Hozzáadjuk a lecs...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyűdarált húst ősszekeverjük a megdinsztelt vöröshagymával ,füszerekkel só,bors némi apritott kaporral -a tököt megmossuk ( nem kell meghámozni) kb.2 újnyi vastag henger formár...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA fasírt elkészítése: A darált húshoz hozzáadjuk a jól kinyomkodott zsömlét, a nyers tojást, 1 evőkanál libazsíron megdinsztelt, apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, ízes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon elkészítjük a fasírt masszát. A darált húshoz adjuk a vízben vagy tejben kissé megáztatott, jól kinyomkodott zsemléket. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes