A gombóchoz : 1 közepes hagyma, 10 dkg . rizs , 40 dkg. darált hús , 1 tojás , só , bors.
A leveshez : 1 kg. savanyú káposzta , füstölt nyúlja fél kg.
A káposztát megmossuk és 3 liter vízben puhára főzzük az apróra darabolt füstölt hússal.
A gombóchoz valókat összegyúrjuk és diónyi gombócokat formázva a forrásban lévő levesben megfőzzük. Ha megfőttek, a levest berántjuk és tejföllel tálaljuk.
ez a leves nagyon tartalmas , elég hozzá palacsinta-bukta- túrós táska
A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel, majd kiolajozott hőálló edénybe halmozzuk. A megtisztított burgonyát ráreszeljük és hozzáadjuk az apróra szelete...
Elkészítési idő:Lereszelem az uborkát és besózom. A joghurtba belenyomom a fokhagymát, citromot. Sózom, borsozom és a végén egy kis olivaolajjal meglocsolom. Amikor az uborka levet engedett, ak...
Elkészítési idő:Rózsákra szedjük a karfiolt és sós vízben, néhány csepp citromlé hozzáadásával megfőzzük, vigyázunk arra, hogy ne főzzük túlságosan puhára. Közben a muffin sütőbe belerakjuk a p...
Elkészítési idő: