A gombóchoz : 1 közepes hagyma, 10 dkg . rizs , 40 dkg. darált hús , 1 tojás , só , bors.
A leveshez : 1 kg. savanyú káposzta , füstölt nyúlja fél kg.
A káposztát megmossuk és 3 liter vízben puhára főzzük az apróra darabolt füstölt hússal.
A gombóchoz valókat összegyúrjuk és diónyi gombócokat formázva a forrásban lévő levesben megfőzzük. Ha megfőttek, a levest berántjuk és tejföllel tálaljuk.
ez a leves nagyon tartalmas , elég hozzá palacsinta-bukta- túrós táska
Melegítsünk egy teflon serpenyőben kevés olívaolajat. Közben a baconszeleteket félbevágjuk és megsütjük. A toast kenyér mindkét oldalát megpirítjuk a serpenyőben. A megpirult ken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megtisztítjuk, felcsíkozzuk, majd egy tálba téve addig folyatjuk rá a hideg vizet, míg a lefolyó víz már nem zavaros. Ezután lecsurgatjuk. A hagymát apróra felkoc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt a bográcsban, közepes lángon kiolvasztjuk és beleöntjük a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a majoránnát, az őrölt pirospaprikát, a borsot és a köményt. Elkeverjük, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. A sajtot reszeljük le, a bazsalikomot vágjuk finomra. A tésztát forrásban lévő, sós vízben főzzük...
Elkészítési idő: 40+30 perc Nehézség: Könnyű