A gombóchoz : 1 közepes hagyma, 10 dkg . rizs , 40 dkg. darált hús , 1 tojás , só , bors.
A leveshez : 1 kg. savanyú káposzta , füstölt nyúlja fél kg.
A káposztát megmossuk és 3 liter vízben puhára főzzük az apróra darabolt füstölt hússal.
A gombóchoz valókat összegyúrjuk és diónyi gombócokat formázva a forrásban lévő levesben megfőzzük. Ha megfőttek, a levest berántjuk és tejföllel tálaljuk.
ez a leves nagyon tartalmas , elég hozzá palacsinta-bukta- túrós táska
Először tzatzikit készítünk: a 10 dkg uborkát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levét. A fokhagymákat fokhagymaprésen kinyomkodjuk, és hozzáadjuk az ubor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelforralunk fél liter vizet, feloldjuk benne a leveskockát, és beleszórjuk a kukoricadarát. Lassú tűzön kb. 25 percig főzzük. Ha megdagadt a dara, lehúzzuk a tűről, és állni hagyj...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz édes káposztának vágjuk ki a torzsáját, majd tegyük bele egy fazékba, majd öntsük fel vízzel, majd a forrástól számítva, kisebb lángon, főzzük kb. 10 percig. Ekkor óvatosan vegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karfiol rózsákat puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Vajjal és a hozzá ütött tojásokkal, továbbá a fűszerekkel pépesítjük. Egy zsírpapírral kibélelt kisebb mély sütőedénybe ön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű