Hozzávaló
30 dkg csirkemell
3 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
20 dkg bacon
6 evőkanál tejföl
10 dkg ementáli
1 teáskanálnyi őrölt kömény
só, bors
olaj
A csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közben a megtisztított burgonyát is felkockázzuk és sós-köményes vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A húst és a bacont is hozzákeverjük, de lecsöpögtetjük, hogy ne legyen túl zsíros az étel. A tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és ráöntjük a husis burgonyára, jól összekeverjük, hogy mindenhova jusson belőle, majd 10-15 percen át sütjük 180 fokon. Amikor elkészült eloszlatjuk a tetején a paradicsomszószt és kínálhatjuk.
A gnocchit a csomagoláson feltüntetett módon kifőzöm. A bacont kockára vágom. A kukoricát ételízesítős vízben megpárolom. Miután kifőtt a gnocchi, tűzálló tálba helyezem. Rászórom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót külön elkészíteni. Megfőzni a rizst, a borsót, párolni a brokkolit. A csirkét kis darabokra vágni, kevés olajon megpirítani, sóval borrsal és kevés pirospapriká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzöm és hideg folyóvíz alatt teljesen átöblítem. A kevés vajon üvegesre pirítom a durvára vágott hagymát, majd hozzáadom a zöldségeket, és a fűszerekkel ízesítem. Az...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy keverőtálba öntjük a lisztet, bele a kemény, darabokra vagdosott hideg vajat és a sót. Robotgéppel az egészet addig keverjük, míg morzsalékos állagúvá válik. Ekkor beleütünk eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes