50 dkg. fodros nagykocka tészta
20 dkg húsos füstölt szalonna -bacon
35 dkg sonka,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3 dl. tejföl,
3 db. tojás,
aprított petrezselyem,
olaj,
egy kevés zsemlemorzsa,
Tetejére:
25-30 dkg sajt reszelve.
.
A száraz tésztát sós vízben kifőzzük.
Elkészítjük a ragut. Olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd az apróra vágott sonkát és bacont. Fűszerezzük ízlés szerint és puhára pároljuk úgy, hogy jó sűrű legyen.
Egy tepsit olajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával. A tojásokat a tejföllel, sóval, kevés őrölt fehér borssal jól felverjük, majd hozzákeverjük a petrezselyemzöldet és a pépes fokhagymát is. A tésztára öntjük, összekeverjük.
A tészta felét a tepsi alján szépen elterítjük, rátesszük a sonkás-baconos ragut, majd befedjük a maradék tésztával. Reszelt sajttal megszórjuk, és aranysárgára sütjük.
Jó étvágyat kívánok..
1. Egy serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a paradicsompürét. 2. A vöröshagymát szeletekre vágjuk és paradicsomos alaphoz adjuk. 3. A serpenyőbe tesszük a vékony sze...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1) Kesudiós sajtkrém összeállítása Egy forró, száraz serpenyőben lepirítjuk a kesudiót. Az érett, lágy camembert sajtot darabokra tépkedjük és hozzáadjuk a kesudióhoz. Felöntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA makarónit 6-7 cm-es darabokra tördeljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd hideg vízzel lehűtjük. A sonkát, az uborkát és a paradicsomot és a sajtot apró darabokra vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túrót a cukorral összetörjük, majd hozzágyúrjuk a két tojás sárgáját és a búzadarát, ami kézzel a legegyszerűbb. 2. A megmaradt két tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű