50 dkg. fodros nagykocka tészta
20 dkg húsos füstölt szalonna -bacon
35 dkg sonka,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3 dl. tejföl,
3 db. tojás,
aprított petrezselyem,
olaj,
egy kevés zsemlemorzsa,
Tetejére:
25-30 dkg sajt reszelve.
.
A száraz tésztát sós vízben kifőzzük.
Elkészítjük a ragut. Olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd az apróra vágott sonkát és bacont. Fűszerezzük ízlés szerint és puhára pároljuk úgy, hogy jó sűrű legyen.
Egy tepsit olajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával. A tojásokat a tejföllel, sóval, kevés őrölt fehér borssal jól felverjük, majd hozzákeverjük a petrezselyemzöldet és a pépes fokhagymát is. A tésztára öntjük, összekeverjük.
A tészta felét a tepsi alján szépen elterítjük, rátesszük a sonkás-baconos ragut, majd befedjük a maradék tésztával. Reszelt sajttal megszórjuk, és aranysárgára sütjük.
Jó étvágyat kívánok..
A szalonnát felkockázom és kisütöm a zsírját, ha kész, akkor kiveszem a szalonna darabokat és félreteszem. A hagymát és fokhagymát vékony karikára vágom, a szalonna zsírján üve...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítjük a besamel mártást. A 3 kanál vajat felforrósítjuk, ráteszünk 1 evőkanál lisztet, pirulásig kevergetjük, majd felöntjük a tejjel (v. tejszínnel), hozzáadjuk a sót, bors...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűtepsiben sütni
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Megolvasztjuk a vajat egy serpenyőben. 1 percig pirítjuk rajta az apróra vágott fokhagymát. 2. Hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük egy kevés vízzel, fedő alatt kb 10 percig...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű