3 evőkanál vaj, felkockázva
1/2 kg (három közepes méretű) cukkini
2 gerezd fokhagyma
2 ek. szénhidrát-csökkentett liszt, például Norbi liszt
3 dl tej
1/2 teáskanál szárított kakukkfű
1/2 teáskanál szárított oregano
1 dl tejszín
10 dkg reszelt parmezán sajt
só, őrölt bors
2 ek finomra vágott petrezselyem
1. Olvassz fel egy evőkanál vajat egy serpenyőben, dobd rá a felcsíkozott cukkinit, így párold 3-5 percig óvatosan, néhányszor keverd meg.
2. Egy másik serpenyőben olvaszd fel a maradék vajat, pirítsd le rajta a zúzott fokhagymát. Gyors mozdulatokkal keverd bele a lisztet, de figyelj, hamar színt kap.
3. Öntsd a fokhagymás-lisztes alapra a tejet, folyamatosan keverd, hogy sima és krémes végeredményt kapj. Add a szószhoz a kakukkfüvet, az oregánót, majd a tejszínt és a parmezánt - így már egészen sűrű masszát kapsz. (Ha rendesen túl sűrűnek találod, még egy kis tej mehet bele.)
4. A fokhagymás-tejszínes-fűszeres mártást és az előre megpárolt cukkinispagettit óvatosan forgasd össze.
5. Azonnal tálald, friss petrezselyemmel szórd meg.
Paleo ? hát nem egészen
előkészítés: Sárgarépa héja. Cukkini és padlizsán tiszta, vágott hosszában ketté cukkini, padlizsán négyfelé. vágott Mindent mindössze 1 cm vastag szeletekre. megsütjük Fokozato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 220C-ra/gáz7 Az édesburgonyákat zöldséghámozóval meghámozom és egyforma méretű kockákra vágom. Összeforgatom olívaolajjal (én ezt mindig úgy csinálom, hogy eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárított gombát langyos vízbe beáztatjuk. A tyúkcombokat kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk, a húst felkockázzuk. A hagymát felaprítjuk, olajban üvegesre pirítjuk. Megszórjuk piros...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A paprikát megmossuk és kicsumázzuk. 2. A húsokat összedolgozzuk a rizzsel és fűszerekkel. 3. A húsmasszával megtöltjük a paprikákat. (Ha marad ki töltelék, gombócokat formálu...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű