50 dkg darált sertéshús
5-6 tv paprika
1 tasak gyorsrizs - vagy 13 dkg rizs
1-2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
1 tojás
1 evőkanálnyi pirospaprika
só, frissen őrölt bors
A paradicsomszószhoz:
3 kis konzerv sűrített paradicsom
1 kis csokor friss petrezselyem
só, cukor
Rántáshoz: olaj, liszt
A rizst főzd készre, amíg rotyog, addig pedig készítsd elő a paradicsomszószt. A paradicsomokat vágd nyolcadokra, a hagymát kockázd fel, egy nagyobb lábasban tedd őket, fél deci és a vaj társaságában, majd kis lánggal gyújts alájuk, és fedő alatt főzd addig, amíg a paradicsomok szét nem mállanak, az egyben maradt darabokat pedig fakanállal nyomkodd szét. Cukorral és sóval ízesítsd, hangulatodnak és ízlésednek megfelelően. Ha szereted az ízét, egy kis fej zellert is főzhetsz bele, ezt a paradicsommal és a hagymával egy időben tedd a lábasba. Ha a rizs már kész, a szósz pedig rotyog, készítsd el a tölteléket is.
Ehhez tedd egy tálba a darált húst, a már megfőtt rizst, üsd hozzájuk a tojást, reszeld rájuk a fokhagymát, sózd, borsozd, és add hozzájuk a pirospaprikát is. Dolgozd össze az egészet jó alaposan. A paprikákat csumázd ki, vágd le a végüket, és töltsd meg őket a töltelékkel.
Ha minden paprikát megtöltöttél, a maradék húsos masszából formálj golyókat. Ha mindez megvan, és a paradicsomok is szétmállottak, öntsd fel őket zel, add hozzájuk a sűrített paradicsomot és a petrezselymet, majd tedd az edénybe a már megtöltött paprikákat és a húsgolyókat, és főzd őket készre.Berántjuk úgy hogy kivesszük a paprikákat, golyókat.
1. A pásztorpite húsos ragujához egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, és a finomra vágott hagymát a szeletekre vágott fokhagymával együtt üvegesre pároljuk. 2. Hozzádobjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra2 kisebb paszternak( megparoljuk ) angol zeller (egy maroknyi,cserelheto hagymara) 2 tojassal ,osszeturmixoltam fuszereztem: bors ,bors,fokhagyma, oregano, bazsalikom, izles sze...
Elkészítési idő:Elkészítése: Az egész csirkét szét daraboljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy tepsit 4-5 cm magas széllel jól kiolajozunk . A hagymát fel karikázzuk, gyengén besózzuk és a tepsi...
Elkészítési idő: