kb.fél kg száraz fehér bab (paszuly)
2 db. babérlevél
1 gerezd fokhagyma
egy fej vöröshagyma, fél szél póréhagyma
egy tk házi ételízesítő
1 db sárgarépa
2 ek olaj
1 tk fűszerpaprika
néhány karika paprikás kolbász
Főzés előtti napon a babot beáztatom .
Másnap hideg vízben feltesszük főni a tűzhelyre. Én az első főzőlevet mindig leöntöm,leszűröm, utána új vizet öntök rá, sózom, beleteszem a babérleveleket,fokhagymát,répát,ételízesítőt és puhára főzöm.
Ha megfőtt a levét leszűröm és félreteszem.
Majd krumplinyomóval, mint a krumplipürét összetöröm. Ha szükség a levével hígítom ( én majdnem mind hozzáöntöttem) Lehet robotgéppel is készíteni.
A törtpaszulyt melegen tartom, közben a hagymát, apróra vágott paprikát felszeletelem, egy serpenyőben felforrósítom az olajat, és üvegesre dinsztelem. Ráteszek néhány karika szeletelt kolbászt
majd meghintem pirospaprikával és összekeverem.
A tört paszulyt a hagymás kolbásszal tálalom. a legjobban savanyú káposztával passzol.
Aztán békén hagytam letakarva, a hűtőben kb. 3órára, azért hogy az útifűmaghéj kellően meg tudjon duzzadni, és segítse, hogy a gombóckáim ne főjenek szét. Helyes kis gömböket form...
Elkészítési idő:A krumplit hajában megfőzzük, ha langyosra hűlt meghámozzuk és kisebb kockára vágjuk. A megfőtt virslit felkarikázzuk és a felvágott zöldhagymával együtt a krumplihoz adjuk. Az ala...
Elkészítési idő:A húsokat legalább 2-3-szor ledaráljuk, hogy pasztaszerű anyag legyen. Hozzáadjuk a fűszereket és a húslevet. Legalább 24 órát a hűtőszekrényben hagyjuk érlelődni. Vizes kézzel ho...
Elkészítési idő: 2 ora