kb.fél kg száraz fehér bab (paszuly)
2 db. babérlevél
1 gerezd fokhagyma
egy fej vöröshagyma, fél szél póréhagyma
egy tk házi ételízesítő
1 db sárgarépa
2 ek olaj
1 tk fűszerpaprika
néhány karika paprikás kolbász
Főzés előtti napon a babot beáztatom .
Másnap hideg vízben feltesszük főni a tűzhelyre. Én az első főzőlevet mindig leöntöm,leszűröm, utána új vizet öntök rá, sózom, beleteszem a babérleveleket,fokhagymát,répát,ételízesítőt és puhára főzöm.
Ha megfőtt a levét leszűröm és félreteszem.
Majd krumplinyomóval, mint a krumplipürét összetöröm. Ha szükség a levével hígítom ( én majdnem mind hozzáöntöttem) Lehet robotgéppel is készíteni.
A törtpaszulyt melegen tartom, közben a hagymát, apróra vágott paprikát felszeletelem, egy serpenyőben felforrósítom az olajat, és üvegesre dinsztelem. Ráteszek néhány karika szeletelt kolbászt
majd meghintem pirospaprikával és összekeverem.
A tört paszulyt a hagymás kolbásszal tálalom. a legjobban savanyú káposztával passzol.
A rizst megfőzzük 1 l vízben, szűrőre szedjük, napraforgóolajjal dúsítjuk, amelyben vízzel együtt megpároljuk a legyalult hagymát. Előkészítjük a paradicsomot a töltelékhez. A para...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgák vastagabb végeit meghajlítva letörjük a fás részt. A fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd egy késes robotgépbe tesszük, hozzáreszeljük a citrom héját, hozzáfacsar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágd apróra a hagymát és a fokhagymát és kevés olívaolajon párold üvegesre. Közben vágd kb 1×1 cm-es kockákra a csirkemellett és kezd el azt is pirítani. Ha minden oldala kifehére...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát kockára vágom, a zsírját kisütöm és rádobom a felaprított hagymát, hozzáadom a felvágott paprikát, paradicsomot és megdinsztelem. Megszórom pirospaprikával, jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű