kb.fél kg száraz fehér bab (paszuly)
2 db. babérlevél
1 gerezd fokhagyma
egy fej vöröshagyma, fél szél póréhagyma
egy tk házi ételízesítő
1 db sárgarépa
2 ek olaj
1 tk fűszerpaprika
néhány karika paprikás kolbász
Főzés előtti napon a babot beáztatom .
Másnap hideg vízben feltesszük főni a tűzhelyre. Én az első főzőlevet mindig leöntöm,leszűröm, utána új vizet öntök rá, sózom, beleteszem a babérleveleket,fokhagymát,répát,ételízesítőt és puhára főzöm.
Ha megfőtt a levét leszűröm és félreteszem.
Majd krumplinyomóval, mint a krumplipürét összetöröm. Ha szükség a levével hígítom ( én majdnem mind hozzáöntöttem) Lehet robotgéppel is készíteni.
A törtpaszulyt melegen tartom, közben a hagymát, apróra vágott paprikát felszeletelem, egy serpenyőben felforrósítom az olajat, és üvegesre dinsztelem. Ráteszek néhány karika szeletelt kolbászt
majd meghintem pirospaprikával és összekeverem.
A tört paszulyt a hagymás kolbásszal tálalom. a legjobban savanyú káposztával passzol.
A darált húst pörköltnek elkészítem,kicsit intenzívebben fűszerezem,hogy az ízek megmaradjanak sülés után is.A rizst vegetás sós vízben megfőzöm és ugyanígy a brokkolit is.A jénai...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA felkarikázott újhagymát egy kevés olívaolajon megdinszteljük (a zöld részét is használjuk föl). Mikor a hagyma már megpuhult, hozzáadjuk a darált pulykahúst. Ezt fehéredésig pir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk. A sütőt előmelegítjük, és közepes lángon megolvasztunk 2 evőkanál vajat. Rádobjuk a hagymát és a gombát, majd kb 7-...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit meghámozom pin pong darabokra vágom megfőzöm Sós, szódabikarbónás vízben kell előfőzni a krumplit, 2 liter vizet, mikor forr, adjunk hozzá 2 evőkanál sót, a szódabik...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű