A töltelékhez
1.5 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g paradicsom püré
400 g hámozott, darabolt paradicsom konzerv
0.5 csokor petrezselyemzöld
12 db bazsalikomlevél - friss
2 db babérlevél (friss, vagy szárított)
0.5 teáskanál oregánó (friss, vagy szárított)
1 csapott evőkanál só
600 g csirkemell filé
Tölteni
4 db baguette
A szendvicsbe
200 g pizza mozzarella
50 g sajt - parmezán
A vöröshagymát, és a fokhagymát finomra aprítjuk.
Egy mázas kerámiatálba öntjük a paradicsompürét, a darabolt paradicsomkonzervet, és a felaprított hagymákat.
finomra vágjuk a petrezselyemzöldet, és a friss bazsalikomot is.
A paradicsomra tesszük a felaprított friss fűszereket, és az összes többi fűszert (babérlevél, oregánó, só).
Jó alaposan összekeverjük a fűszereket a paradicsomszósszal.
Beletesszük a csirkemelleket, lefedjük a fedővel, és 140 C-ra előmelegített sütőbe tesszük, ahol 4 órán át sütjük.
A csirkemelleket rögtön, forrón kiemeljük a szószból, és két villával szálaira bontjuk a húst.
A paradicsomos alapból kiszedjük a babérlevelet, azokra nem lesz szükség, majd a szálaira bontott húst visszaüntjük a szószba, és alaposan összekeverjük vele.
Kb. 30 centis bagettekbe rétegezzük az elkészült tölteléket, arra a parmezánt, és a szeletelt mozzarella sajtot. Pár percre grillsütőbe tesszük.
A tetejét visszahajtva élvezzük a mennyei lassan sült paradicsomos csirke szendvicset!
A kenyérszeleteket megpirítjuk Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk. A kivajazott tálba felváltva rakjuk a kenyeret, a sajtot és a sonkát, hogy kissé fedjék egymást. A tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt közepes keménységű tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük. A tojásokat felverjük egy tálban, hozzáadjuk a tejet, és fűszerezzük. Négy kenyérszeletet megforgatunk a tojásban, (én kicsit meg is nyomkodom villával, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A darált húst összekeverem az apróra vágott hagymával, fokhagymával és az ételízesítőkkel. 2. A zsömléket félbevágom, és jó vastagon megkenem a húsmasszával. 3. Tetejére...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz