menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos csirkeszendvics


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A töltelékhez
1.5 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g paradicsom püré
400 g hámozott, darabolt paradicsom konzerv
0.5 csokor petrezselyemzöld
12 db bazsalikomlevél - friss
2 db babérlevél (friss, vagy szárított)
0.5 teáskanál oregánó (friss, vagy szárított)
1 csapott evőkanál só
600 g csirkemell filé
Tölteni
4 db baguette
A szendvicsbe
200 g pizza mozzarella
50 g sajt - parmezán

Elkészítés:


A vöröshagymát, és a fokhagymát finomra aprítjuk.
Egy mázas kerámiatálba öntjük a paradicsompürét, a darabolt paradicsomkonzervet, és a felaprított hagymákat.
finomra vágjuk a petrezselyemzöldet, és a friss bazsalikomot is.
A paradicsomra tesszük a felaprított friss fűszereket, és az összes többi fűszert (babérlevél, oregánó, só).
Jó alaposan összekeverjük a fűszereket a paradicsomszósszal.
Beletesszük a csirkemelleket, lefedjük a fedővel, és 140 C-ra előmelegített sütőbe tesszük, ahol 4 órán át sütjük.
A csirkemelleket rögtön, forrón kiemeljük a szószból, és két villával szálaira bontjuk a húst.
A paradicsomos alapból kiszedjük a babérlevelet, azokra nem lesz szükség, majd a szálaira bontott húst visszaüntjük a szószba, és alaposan összekeverjük vele.
Kb. 30 centis bagettekbe rétegezzük az elkészült tölteléket, arra a parmezánt, és a szeletelt mozzarella sajtot. Pár percre grillsütőbe tesszük.
A tetejét visszahajtva élvezzük a mennyei lassan sült paradicsomos csirke szendvicset!

Paradicsomos csirkeszendvics

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek, Szendvicsek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kolbászos szendvics - OK
Kolbászos szendvics - OK

1. A vajjal megkenjük a kenyereket, majd a többi hozzávalót ízlésesen rátesszük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Párizsis bagett - OK
Párizsis bagett - OK

1. Az apróra vágott lilahagymát a vajban egészen enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a darált párizsit, piros aranyat, sózzuk, borsozzuk és még egy kis ideig együtt pirítjuk. 2. A f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSIRKEMELL SONKA
CSIRKEMELL SONKA

A nyers csirkemellet felkockáztam, aprítóba tettem. Hozzátettem a házi füstölt szalonnát és pépesítettem. Belereszeltem a sajtot, sóztam, borsoztam, tettem bele egy gerezd fokhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Tepertőkrém
Tepertőkrém

A töpörtyűt daráljuk nagyon finomra. Keverjük hozzá az apróra vágott újhagymát, lila hagymát , a feldarabolt főtt tojásokat, a mustárt és az aprítóval újra pürésítjük. Ízlés szerin...

Elkészítési idő: 30 pec
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk