6 nagyobb héjában főtt burgonya
1 nagy fej hagyma
5 dkg vaj
0,5 l tej
3 evőkanál liszt
20 dkg füstölt kolbász
só
bors
fokhagyma (granulátum vagy friss
A hagymát apróra vágom, és a vajban megdinsztelem. Adok hozzá 3 kanál lisztet, gyorsan elkeverem, és apránként öntök hozzá tejet. Kevergetve krémes állagúra főzöm. Sózom, borsozom, fokhagymával ízesítem, végül belekeverem a darált kolbászt (vagy ha elég kemény a kolbász, a reszelő durvább részén lereszelem). Pár percig még kevergetem, hogy a kolbász megízesítse a szószt, majd a karikára vágott főtt krumplit is beleforgatom. Egy hőálló edényt vastagon kivajazok, és beleöntöm a krémes krumplit. 190 °C-os sütőben addig sütöm, míg a teteje, és a széle kicsit megpirul.
A gombát megpucolom, megmosom, egyforma darabokra vágom... A paprikát és a hagymát felszeletelem, olajat forrósítok, megpárolom a hagymát, majd a félkész hagymára ráteszem a papri...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA garnélát tisztítsuk meg, és egy tálban vízzel felöntve tegyük félre. Karikázzuk fel a kolbászt, tisztítsuk, aprítsuk a hagymákat. A csirkemellet mossuk meg, és kockázzuk fel, a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepestésztát sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A sonkát és a paradicsomot felkockázzuk, a bazsalikomot felaprítjuk, és összekeverjük a tésztával. Sóval, bor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához A tojásokat keményre, a tésztát félkeményre főzzük. Egy vajjal kikent tepsibe öntjük a tészta harmadát, majd a felkockázott sonka harmadát, az apró kariká...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű