6 nagyobb héjában főtt burgonya
1 nagy fej hagyma
5 dkg vaj
0,5 l tej
3 evőkanál liszt
20 dkg füstölt kolbász
só
bors
fokhagyma (granulátum vagy friss
A hagymát apróra vágom, és a vajban megdinsztelem. Adok hozzá 3 kanál lisztet, gyorsan elkeverem, és apránként öntök hozzá tejet. Kevergetve krémes állagúra főzöm. Sózom, borsozom, fokhagymával ízesítem, végül belekeverem a darált kolbászt (vagy ha elég kemény a kolbász, a reszelő durvább részén lereszelem). Pár percig még kevergetem, hogy a kolbász megízesítse a szószt, majd a karikára vágott főtt krumplit is beleforgatom. Egy hőálló edényt vastagon kivajazok, és beleöntöm a krémes krumplit. 190 °C-os sütőben addig sütöm, míg a teteje, és a széle kicsit megpirul.
A füstölt szalonnát felkockázzuk, és zsírjára sütjük, majd megpirítjuk benne a kockára vágott füstölt tarját, a vöröshagymát és a feldarabolt újhagymát zöldjével együtt. Ha a ha...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA rizsből párolt rizst készítünk. A sárgarépát,paprikát,csirkemellet és a császárszalonnát apró kockákra vágjuk. A császárszalonnát megsütjük beletesszük a csirkemellet , sárg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűVágd apróra a hagymát, a sárgarépát reszeld le, majd egy kis olajon pirítsd meg őket. Add hozzá ezután a darált húst, és ízesítsd kedved szerint. Mikor kissé kihűlt, formázz belől...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűgy serpenyőt kikenünk olajjal, belehelyezzük a párizsi szeleteket. A bőrét rajta hagyjuk (fontos, hogy ne műbőr bevonata legyen), a forró serpenyőben a bőr pillanatok alatt összeug...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz