1 csomag penne
30 dkg reszelt sajt
3-4 paradicsom
2 nagyobb sűrített paradicsom konzerv(20%-os)
1 darabos paradicsom konzerv
3 gerezd fokhagyma
bazsalikom, oregánó
őrölt fehér bors
só
2 evőkanál olívaolaj (sima étolaj is megfelel)
A pennét kifőzzük, sós, olajos vízben. Ne főzzük túl puhára, hiszen úgyis sülni fog.
A sűrített paradicsomot elkeverjük az olajjal, hozzáadjuk a zöldfűszereket, és a reszelt fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk.
Ha kifőtt a tészta, leszűrjük, majd összekeverjük a paradicsomos szósszal.
Egy jénait kivajazunk, majd a tészta felét beleöntjük. A tésztára karikázzuk a meghámozott paradicsom felét, egy kevés reszelt sajtot, majd a maradék tésztát.
Erre jön a maradék paradicsom, majd jó alaposan megszórjuk sajttal. 180 fokra felmelegített sütőben, addig sütjük, amíg rá nem olvad a sajt. (kb 15 perc)
A tejben elkeverjük a búzadarát, a cukrot és a vaníliás cukrot, és beledobjuk a vajat is, majd folyamatos keverve besűrítjük. Ha lágyabban szeretjük, adjunk hozzá még egy kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fél kg (pulyka) darált húsba belevágom apróra a piros pritamin paprikát a fél fej vöröshagymát, a (ízlés szerinti mennyiségű) gombát és ízlés szerint a 2-4 gerezd fokhagymát, a f...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A csíkokra vágott kelkáposztát forrásban lévő Delikáttal ízesített vízben főzzük 3-5 percig. 2. Ezalatt a szeletelt debreceni kolbászt, zsiradék hozzáadása nélkül egy teflon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a gombócokat: a húst összedolgozzuk a tojással meg a zsemlemorzsával, ízesítjük sóval, borssal. Vizes kézzel apró kis gombóckákat formálunk. Készítünk egy pörk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű