1 csomag penne
30 dkg reszelt sajt
3-4 paradicsom
2 nagyobb sűrített paradicsom konzerv(20%-os)
1 darabos paradicsom konzerv
3 gerezd fokhagyma
bazsalikom, oregánó
őrölt fehér bors
só
2 evőkanál olívaolaj (sima étolaj is megfelel)
A pennét kifőzzük, sós, olajos vízben. Ne főzzük túl puhára, hiszen úgyis sülni fog.
A sűrített paradicsomot elkeverjük az olajjal, hozzáadjuk a zöldfűszereket, és a reszelt fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk.
Ha kifőtt a tészta, leszűrjük, majd összekeverjük a paradicsomos szósszal.
Egy jénait kivajazunk, majd a tészta felét beleöntjük. A tésztára karikázzuk a meghámozott paradicsom felét, egy kevés reszelt sajtot, majd a maradék tésztát.
Erre jön a maradék paradicsom, majd jó alaposan megszórjuk sajttal. 180 fokra felmelegített sütőben, addig sütjük, amíg rá nem olvad a sajt. (kb 15 perc)
A sajtot szeletekre vágjuk sózzuk. Ezután a lisztbe, a felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. A tojásba, zsemlemorzsába kétszer szoktam, hogy biztosan ne follyon ki. Köret...
Elkészítési idő: 1A lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe egy mélyedést igazítunk. Ide tesszük a meglangyosított víz felét, az élesztőt a cukrot, egy kicsit az ujjunkkal elkeverjük, majd letak...
Elkészítési idő:Olajon a hagymákat üvegesre dinszteljük, és felöntjük a vízzel. Először a Puy lencsét és a maradék fűszereket tesszük hozzá. A vizet, ha elfő, folyamatosan pótoljuk, mindig egy ujj...
Elkészítési idő: 65 min