menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos rakott tészta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4-5 fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag penne
30 dkg reszelt sajt
3-4 paradicsom
2 nagyobb sűrített paradicsom konzerv(20%-os)
1 darabos paradicsom konzerv
3 gerezd fokhagyma
bazsalikom, oregánó
őrölt fehér bors

2 evőkanál olívaolaj (sima étolaj is megfelel)

Elkészítés:


A pennét kifőzzük, sós, olajos vízben. Ne főzzük túl puhára, hiszen úgyis sülni fog.

A sűrített paradicsomot elkeverjük az olajjal, hozzáadjuk a zöldfűszereket, és a reszelt fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk.

Ha kifőtt a tészta, leszűrjük, majd összekeverjük a paradicsomos szósszal.

Egy jénait kivajazunk, majd a tészta felét beleöntjük. A tésztára karikázzuk a meghámozott paradicsom felét, egy kevés reszelt sajtot, majd a maradék tésztát.

Erre jön a maradék paradicsom, majd jó alaposan megszórjuk sajttal. 180 fokra felmelegített sütőben, addig sütjük, amíg rá nem olvad a sajt. (kb 15 perc)

Paradicsomos rakott tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Tökéletes tejbegríz
Tökéletes tejbegríz

A tejben elkeverjük a búzadarát, a cukrot és a vaníliás cukrot, és beledobjuk a vajat is, majd folyamatos keverve besűrítjük. Ha lágyabban szeretjük, adjunk hozzá még egy kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Göngyölt hús
Göngyölt hús

A fél kg (pulyka) darált húsba belevágom apróra a piros pritamin paprikát a fél fej vöröshagymát, a (ízlés szerinti mennyiségű) gombát és ízlés szerint a 2-4 gerezd fokhagymát, a f...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Debreceni rakott káposzta - OK
Debreceni rakott káposzta - OK

1. A csíkokra vágott kelkáposztát forrásban lévő Delikáttal ízesített vízben főzzük 3-5 percig. 2. Ezalatt a szeletelt debreceni kolbászt, zsiradék hozzáadása nélkül egy teflon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsemlemorzsás betyár gombóc
Zsemlemorzsás betyár gombóc

Először elkészítjük a gombócokat: a húst összedolgozzuk a tojással meg a zsemlemorzsával, ízesítjük sóval, borssal. Vizes kézzel apró kis gombóckákat formálunk. Készítünk egy pörk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk