Tészta: 1 tojás 10 percre hűtőbe tesszük
10 dkg vaj v. előző este is elkészíthetjük
4 e.kanál víz
2 csipet só (v. cukor )
20 dkg liszt
Töltelék: 1 kis pohár tejföl Ezt meg sszilárdtölteléket ( hús )
125 ( 1 kicsi) tejszín összekeverni.
3 tojás
só, bors , fűszerek
Cukkinis: töltelékbe még kell 1 cukkini lereszelve, kinyomkodva
só, bors , fűszerek
mozarella
sonka felkockázva
újhagyma
Húsos: elkészítjük a darált húst ( v.hagyma olajon, rá a darált hús és
a fűszerek, lehűtjük)
Lehet édes is a töltelék pl alma.
Tésztát a formában 10 percig a sütőbe rakjuk. Utána a tölteléket ráöntjük, kb 30-35 percig
sütjük. Kivéve 10 prcet pihentetni kell!!!!! ( 180 °C )
Húsvéti sonkás-gombás: 20 dkg főtt sonka
20 dkg zöldborsó
1 csokor újhagyma összepirítani a vajon
20 dkg natur krémsajt
3 tojás
2 dl főzőtejszín
kevés olaj v.vaj
só, bors összekeverni
Töltelék lehet sós is és édes is.
Lehet sós és édes is
Újabban a köftéket/fasírtokat lusta háziasszony módszer szerint keverem össze (mentségemre legyen mondva, így sokkal finomabb, szaftosabb lesz az eredmény), avagy a darált húst, a...
Elkészítési idő:1. Egy nagyobb serpenyőben/lábasban hevítsétek fel a zsírt. Finnyáskodók természetesen használhatnak helyette étolajat, de ők a lecsóval elérhető maximális 100 pontból rögtön elbu...
Elkészítési idő: 40 perc