Tészta: 1 tojás 10 percre hűtőbe tesszük
10 dkg vaj v. előző este is elkészíthetjük
4 e.kanál víz
2 csipet só (v. cukor )
20 dkg liszt
Töltelék: 1 kis pohár tejföl Ezt meg sszilárdtölteléket ( hús )
125 ( 1 kicsi) tejszín összekeverni.
3 tojás
só, bors , fűszerek
Cukkinis: töltelékbe még kell 1 cukkini lereszelve, kinyomkodva
só, bors , fűszerek
mozarella
sonka felkockázva
újhagyma
Húsos: elkészítjük a darált húst ( v.hagyma olajon, rá a darált hús és
a fűszerek, lehűtjük)
Lehet édes is a töltelék pl alma.
Tésztát a formában 10 percig a sütőbe rakjuk. Utána a tölteléket ráöntjük, kb 30-35 percig
sütjük. Kivéve 10 prcet pihentetni kell!!!!! ( 180 °C )
Húsvéti sonkás-gombás: 20 dkg főtt sonka
20 dkg zöldborsó
1 csokor újhagyma összepirítani a vajon
20 dkg natur krémsajt
3 tojás
2 dl főzőtejszín
kevés olaj v.vaj
só, bors összekeverni
Töltelék lehet sós is és édes is.
Lehet sós és édes is
Sós vízben főzzük puhára a karfiolt. Keverjük össze a tojást az olajjal, tejföllel, sóval és a borssal. Tegyünk a jénai aljára 3 marék spenótot, öntsünk rá 1 dl-t a tojásos kever...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, kockára vagy karikára vágjuk, megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Megsózzuk. A hagymát felaprítjuk, olajban vagy zsírban aranysárgá...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KözepesA hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a felvagdosott húst is. Fűszerezzük, majd a paradicsomot meghámozzuk és pépesítjük, felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a kovászt – az élesztőt, cukrot és langyos vizet elkeverjük, félretesszük és megvárjuk, míg felfut. A lisztet, olívaolajat, sót és kovászt sima állagú tésztává gyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű