• 8 tojás
• 2,5 dl tej
• 4 dkg liszt
• 1 közepes paradicsom apróra vágva
• 4 szelet sonka apróra vágva
• 1 lila hagyma apróra vágva
• 20 dkg mozzarella
1. Törjük fel a tojásokat egy tálba.
2. Adjuk hozzá a tejet, verjük fel, majd keverjük bele a lisztet is.
3. Öntsük az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórjuk meg a zöldségekkel és a sajt felével. Süssük 175 fokon nagyjából negyed órát, vagy amíg a szélei már majdnem megszilárdulnak.
4. Szórjuk rá a sajt másik felét, és tegyük még vissza 2 percre.
5. Tekerjük fel az omlettet a rövidebb oldalánál a sütőpapír segítségével, tegyük egy tányérra és szeleteljük fel.
Melegen együk, addig a legjobb, amíg a sajt még olvad benne. Most sót és fűszert nem tettünk hozzá, mert elég ízt adott neki a sonka, de fűszerezni kell, ha kevésbé sós hússal sütjük.
Egy tűzálló tálat meglocsolunk olajjal. A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, majd 5 egyenlő részre osztjuk. Gombóccá gyúrjuk, majd a tepsiben a tenyerünkke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát és a hagymát kockára vágjuk, a paprikát kicsumázzuk és karikázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk. Az olajon kiolvasztjuk a szalonnát. Megpirítjuk a hagymát. Kics...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA kelkáposzta külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk és leveleire szétválasztjuk. Egy nagy fazék vízben, amit egy evőkanál sóval ízesítettünk, nem túl puhára főzzük a kápo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszere...
Elkészítési idő: 4 fő Nehézség: Könnyű