menu

Családireceptkönyv.hu

Pupusas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 6 darabhoz
- 30 dkg sima liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 0,5 dl olaj (50 ml)
- kb 1,2 dl víz 120 ml)

A töltelékhez:
- 15 dkg császár szalonna
- 3 evőkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb szál újhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- só, őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés:


1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.
2. A császár szalonnát kis kockákra vágjuk és félig átsütjük.
3. A fokhagymát, újhagymát, megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk.
4. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a reszelt sajtot, a szalonnát, fokhagymát, hagymát - sózzuk, borsozzuk ízlés szerint (nekem már nem kellett fűszerezni semmivel).
5. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk ovális vagy kör alakra, de vékonyra (kb. 2 mm vékonyra). A tészta közepére helyezzük a tölteléket, két szélét összecsípjük, picit ellapítjuk.
6. A teflon serpenyőt felforrósítjuk, beletesszük a tésztát, majd a közepesnél picit kisebb lángon megsütjük mindkét oldalát kb. 2-2 percig. (2 perc az egyik oldal, 2 perc a másik oldal.)

Tipp:
A teflon serpenyőben olaj vagy egyéb zsiradék nélkül is süthetjük, de én a császár szalonna megmaradt zsiradékából tettem a serpenyőbe 1 kávéskanálnyi zsírt minden sütés előtt - ezáltal még finomabb lett - szerintem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gyorsan, egyszerűen el lehet készíteni, ráadásul a töltelék is a kedvünk és a hűtőnk tartalma szerint variálható (sajt, sonka, kolbász, szalonna, lila hagyma, új hagyma, paprika, sajt vagy amivel csak el tudjuk képzelni).

Pupusas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csilis bab
Csilis bab

Süssük a finomra vágott hagymát üvegesre a felforrósított olajon. Adjuk hozzá a húst, és süssük fehéredésig. A csilit magozzuk ki, az ereket is távolítsuk el, majd vágjuk a papriká...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirke-pizza
Csirke-pizza

A csirkét a fűszerekkel és a tojással összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába rakjuk. 180 °C-on 20-30 percig sütjük, amíg elkezd pirulni. Ekkor kives...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ráérős chili con carne
Ráérős chili con carne

Serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát, majd szűrőlapáttal szedjük ki és tegyük félre. A marhahúst vágjuk 2-3 centis kockákra, és több adagban, nagy lángon pirítsuk meg a szalonna z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mustáros- fehérbabos szűzpecsenyeragu
Mustáros- fehérbabos szűzpecsenyeragu

A megtisztított újhagyma gumós, fehér részét levágjuk, apróra vagdaljuk, és forró olajon megfuttatjuk. Rászórjuk a kis kockákra darabolt szűzpecsenyét, a fehéredésig sütjük. Hozz...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk