- 200 gr darált hús,
- 500 gr burgonya,
- 1 sárgarépa,
- 1 hagyma,
- 200 ml víz,
- 1 ek paradicsomszósz,
- 2 ek olaj,
- 2 ek tejföl,
- 50 gr reszelt sajt,
- só, bors,
Vágd apróra a hagymát, a sárgarépát reszeld le, majd egy kis olajon pirítsd meg őket.
Add hozzá ezután a darált húst, és ízesítsd kedved szerint. Mikor kissé kihűlt, formázz belőle max. 4 cm átmérőjű golyókat. Vágd a megtisztított, fűszerezett krumplit karikákra, és helyezd a húsgolyók közé egy kivajazott tepsibe.
180 fokra előmelegített sütőbe süsd 20 percen keresztül. Keverd el a paradicsomszószt a vízzel, a tejföllel, sózd, és borsozd meg, majd öntsd a krumpli tetejére, és süsd 15 percig.
Ezután szórd meg a reszelt sajttal, és süsd még 5 percig, míg a sajt aranybarna lesz.
Elkészítés 1. A májat nagyobb darabokra vágjuk (általában félbe, a nagyobbakat három részre).A hagymát megtisztítjuk, félbehasítjuk, majd vékonyan fölszeleteljük. A paprikát kicsu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát vajon meg párolom, majd a többi össze tevőt adom hozzá ezek gyakorlatilag bármi lehet, gomba zöldségek csirkehús rizst hozzá adva tovább pirítom.Majd felöntöm annyi ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztának tegyünk fel vizet egy kávéskanál sóval forrni, majd kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra! Ha a víz már lobog, öntsük bele a tésztát és főzzük meg. A tészta felét öntsük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű