- 200 gr darált hús,
- 500 gr burgonya,
- 1 sárgarépa,
- 1 hagyma,
- 200 ml víz,
- 1 ek paradicsomszósz,
- 2 ek olaj,
- 2 ek tejföl,
- 50 gr reszelt sajt,
- só, bors,
Vágd apróra a hagymát, a sárgarépát reszeld le, majd egy kis olajon pirítsd meg őket.
Add hozzá ezután a darált húst, és ízesítsd kedved szerint. Mikor kissé kihűlt, formázz belőle max. 4 cm átmérőjű golyókat. Vágd a megtisztított, fűszerezett krumplit karikákra, és helyezd a húsgolyók közé egy kivajazott tepsibe.
180 fokra előmelegített sütőbe süsd 20 percen keresztül. Keverd el a paradicsomszószt a vízzel, a tejföllel, sózd, és borsozd meg, majd öntsd a krumpli tetejére, és süsd 15 percig.
Ezután szórd meg a reszelt sajttal, és süsd még 5 percig, míg a sajt aranybarna lesz.
Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymákat. Hozzáadjuk a megmosott, felaprított paradicsomot, meghintjük a cukorral, és kissé lepirítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat kicsumázzuk. A gombát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük a felvágott vöröshagymával s fokhagymával együtt. Kiszedjük, hozzáadjuk a darált csirkehúst, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához A lisztet tálba szitáljuk, és elkeverjük egy teáskanál sóval. A liszthez adjuk a felkockázott hideg vajat, és elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a viz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A krumplikat alaposan megmossuk, szárazra töröljük, és néhány helyen megszurkáljuk. Vékonyan bedörzsöljük olívaolajjal, majd egy hőálló edénybe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű