75 dkg burgonya
25 dkg darált sertéshús
25 dkg darált marhahús
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kk szárított csombor
1 késhegynyi pirospaprika
1 kk bors
3 ek olaj
2 tojás
só
Mártáshoz:
2 ek liszt
1/2 kk fehérbors
1kk citromlé
10 dkg vaj
2 dl joghurt
4 dl tej
2 tojás
só
A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Megpucoljuk, kockára vágjuk.Kevés forró olajon üvegesre dinszteljük a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Rádobjuk a darált húsokat, majd fehéredésig kevergetjük rajta. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával. Felöntjük kevés vízzel. Puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A főzés végén hozzáadjuk a csombort. Felhevített vajra szórjuk a lisztet. Felöntjük hideg tejjel, csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, elkeverjük, összeforraljuk. Ezután sóval, borssal és citromlével ízesítjük, végül elkeverjük benne a felvert tojásokat. A krumplit összekeverjük a fűszeres darált hússal. Tepsibe simítjuk, a mártással bevonjuk a tetejét. Előmelegített sütőben, 40-50 perc alatt aranybarnára sütjük.
A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyjuk állni kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPörköltet készítünk a darált hússal: hagymát pirítunk, majd rátesszük a húst, a gombát, és fűszerezzük. Amíg a hús puhul, palacsinta tésztát készítünk, és elkezdjük kisütni. A me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót alaposan összegyúrjuk a szénhidrátcsökkentett liszttel, a tojásokkal és a sóval. Az összegyúrt tésztát 1 cm vékony, kb 39*28 cm méretű téglalappá nyújtjuk (használjunk szi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű