50 dkg tarhonya
20 dkg zöldborsó
1 közepes db vöröshagyma
40 dkg burgonya
20 dkg kolbász
30 dkg lecsó
1 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
5 ek napraforgó olaj
1 l víz
Olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát.
Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a karikára vágott kolbászt, zöldborsót, kockára vágott burgonyát, lecsót, és ízlés szerint sózzuk.
Ráöntjük a vizet. Kb. 30 perc múlva hozzáadjuk a tarhonyát, felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi, és addig főzzük amíg elfől a leve.
A húst a hagymával és a paprikával pörköltnek elkészítjük, majd egy tepsi aljára tesszük.Rászórjuk a reszelt sajtot, beborítjuk a kukoricával és az elkészített krumplipürét rátessz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd összetörjük (átnyomjuk krumplinyomón). Amikor még kissé meleg, de nem forró, hozzáadjuk a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszereket ízlés szerinti mennyiségben keverjük össze. A combokat vágjuk ketté, majd alaposan dörzsöljük be az összekevert fűszerkeverékkel, és hagyjuk pár órát (v. egy egész éjs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a cukrokkal kemény habbá verjük. A sárgáját a tejföllel és a sóval simára keverjük, majd óvatosan a fehérjébe forgatjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű