Családireceptkönyv.hu

Tarhonyás hús


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




60 dkg sertéshús
40 dkg tarhonya
2 nagy fej vöröshagyma
1-1 dbparadicsom, paprika
1-2 gerezd fokhagyma
2 evőkanálnyi pirospaprika
1 teáskanálnyi őrölt kömény
só, bors
olaj

Elkészítés:


A húst felkockázom, a hagymát apróra vágom, majd olajon megpirítom a kuktában. Amikor a hagyma kellőképpen üveges lesz,hozzáadom a húst, meghintem köménnyel és fehérre pirítom, majd megszórom pirospaprikával, rádobom a felszeletelt paradicsomot, paprikát, sózom, borsozom, felöntöm annyi vizzel, hogy ellepje. Amikor megpuhult, hozzáadom a tarhonyát, hozzáöntök még másfél pohár vizet (attól függ, hogy a pörköltnek mennyi leve marad), lezárom a kuktát és az első szusszanásig főzöm, majd lezárom. 10 perc múlva, leveszem a kukta tetejét és tálalom a finom tarhonyás húst.

Tarhonyás hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: GereHajnal
Házi quesadilla
Házi quesadilla

20 deka teljes kiőrlésű liszthez adj egy kevés sót, három evőkanál olívaolajat és nagyjából két deci vizet. Ha összeállt a tészta, celofánba csomagolva pihentesd a hűtőben nagyjábó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Tejfölös krumplis lepény
Tejfölös krumplis lepény

A lereszelt krumplit egyenletesen terítsük bele egy vajjal kikent tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg és a kedvelt fűszereket se felejtsük el. Egy edénybe öntsünk bele kevés olvasztott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kenyérlángos
Kenyérlángos

A lisztet a keverőtál aljába öntjük, közepébe fészket készítünk. Beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a langyos vizet. Hagyjuk picit felfutni, majd ráöntj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Paprikás krumpli
Paprikás krumpli

A burgonyát megtisztítjuk, utána jól megmossuk, az apróbbakat egyben hagyjuk, a többit ketté- vagy kockákra vágjuk. A parasztkolbászt felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát megtisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk