A rétegezéshez
2 db zsemle
1 kis fej vöröshagyma
70 g kolbász (füstölt)
1 db TV paprika
1 db paradicsom
50 g bacon - füstölt
A forgatáshoz
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 evőkanál 1,5%-os tej
1 csipet adalékmentes só
Ezt a magyaros rakott bundás zsemle receptet akkor szoktam elkészíteni, amikor pár maradék összegyűlik a hűtőben. Igazából az alapanyagokat úgy variálhatjuk, ahogy szeretnénk. A végeredmény egy nagyon finom, laktató étel lesz. Tehetünk bele bármilyen felvágottat, sajtszeletet, szalámit. Készíthetjük zsemléből, de akár kifliből vagy bagettből is nagyon finom. Az a lényeg, hogy picit szikkadt legyen. Én most maradék tönköly zsemléből készítettem, amit pár nappal előtte sütöttem.
Főzzük meg a krumplit héjában, majd tisztítsuk meg, és vágjuk karikákra. A tojásokat megfőzhetjük a burgonya főzővizében is, de fontos, hogy legalább tíz percen keresztül főzzük. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKarfiolt ételízesítős vízben puhítjuk. A darált pulykamellet a felforrósított olajban, előre pirított hagymára tesszük. Fűszerezzük, és mint a pörköltet megfőzzük. Karfiol felét o...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Közepes1. A felhevített olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott paprikát, és pirítsuk tovább. Ezután mehet bele a karikára vágott kolbász, majd ho...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézAz elkészítése nagyon egyszerű, a kifőtt nokedlikat összekeverjük a tejföllel, sóval, rászórjuk a sajtot esetleg rámelegítünk, ha valaki így kívánná, és hagymaszárral díszítve tála...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű