A rétegezéshez
2 db zsemle
1 kis fej vöröshagyma
70 g kolbász (füstölt)
1 db TV paprika
1 db paradicsom
50 g bacon - füstölt
A forgatáshoz
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 evőkanál 1,5%-os tej
1 csipet adalékmentes só
Ezt a magyaros rakott bundás zsemle receptet akkor szoktam elkészíteni, amikor pár maradék összegyűlik a hűtőben. Igazából az alapanyagokat úgy variálhatjuk, ahogy szeretnénk. A végeredmény egy nagyon finom, laktató étel lesz. Tehetünk bele bármilyen felvágottat, sajtszeletet, szalámit. Készíthetjük zsemléből, de akár kifliből vagy bagettből is nagyon finom. Az a lényeg, hogy picit szikkadt legyen. Én most maradék tönköly zsemléből készítettem, amit pár nappal előtte sütöttem.
A lisztet a hideg vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalót gyors mozdulatokkal belegyúrjuk. Az így kapott tésztát hűtőben tesszük. A lehűtött tésztát lisztezett felületen kinyú...
Elkészítési idő:A pulykacombot kicsontozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát kockázzuk, zsírját kisütjük. Hozzáadjuk a húst és saját levében pároljuk. Amikor elfő a leve, még pár percig pi...
Elkészítési idő: