25 dkg Schar Mix B liszt
10 gr élesztő
2 ek tejföl
2,5 dl langyos víz
só
Tetejére: fokhagyma, tejföl, reszelt sajt
Összerakjuk a hozzávalókat egy nagy edényben, mixergép dagasztóspiráljával dagasztjuk, amíg össze nem áll a tészta. Utána letakarjuk és hagyjuk kelni egy picit. Olajos kézzel gombócokat veszünk ki a tésztából és szépen középről kezdve, egyik kézből a másikba adogatva nyújtjuk. Na ez nem egyszerű feladat és a gluténmentes lisztből készült lángos sosem lesz akkora, mint a hagyományos. Bő, forró olajban kisütjük, papírtörlőre helyezzük. Fokhagymával bedörzsölve, majd tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
A sütőt felmelegítjük 180 °C fokra. A lisztet és a cukrot összekeverjük, a felét beleöntjük egy kivajazott, gluténmentes zsemlemorzsával megszórt tepsibe. Erre morzsoljuk a túrót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat egy tálba ütjük és villával felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a kukoricalisztet és a puha vajat, és géppel jól kikeverjük. Amikor a massza összeállt, a legvégén foly...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűHála jó istennek, a rizsdarából is ugyanolyan jó tejbegrízt lehet készíteni, mint búzadarából, észre se lehet venni a különbséget. ? Nemcsak kakaóval lehet ízesítni, hanem bármil...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkecombokat leöblítjük, felitatjuk róluk a vizet, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Sózd- borsozd a húst, pirítsd meg mindkét oldalát 1-1 perc alatt a felhevített zsírón Közb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes