80 dkg pulykamell
gyros fűszer
fokhagyma
paprika, paradicsom, hagyna, uborka
1 kg krumpli
2 pohár natur joghurt
kapor
olaj
A felcsikozott, befüszerezett pulykamellet serpenyőben (én HOT PAN-t használtam) kevés olajon megpárolom és készre sütöm.
A zöldségeket felkarikázom, a krumplit hasábra vágom és forró olajban kisütöm.
A natur joghurthoz hozzáadom az apróra vágott kaprot és a szétnyomkodott fokhagymát. A képen látható módon tálalom, de az igazi Gyros pitával a legfinomabb.
A tököt meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk és lesózzuk, hagyjuk állni. A hagymát felszeleteljük, kevés olajon megdinszteljük, majd a húst is belekeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetör...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA paprikát, paradicsomot tetszés szerint felszeleteljük /én hosszában ketté szoktam csak vágni/, az egyik hagymát karikára, a másikat kockára vágjuk. A füstölt szalonnát kockára v...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűHagymát dinsztelni. A darált húst, tojást, rizst, fűszereket és a hagymát összegyúrjuk, gombócokat formázunk belőle, amiket grízbe forgatunk. Sós vízben kifőzni. A sűrített para...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű