80 dkg pulykamell
gyros fűszer
fokhagyma
paprika, paradicsom, hagyna, uborka
1 kg krumpli
2 pohár natur joghurt
kapor
olaj
A felcsikozott, befüszerezett pulykamellet serpenyőben (én HOT PAN-t használtam) kevés olajon megpárolom és készre sütöm.
A zöldségeket felkarikázom, a krumplit hasábra vágom és forró olajban kisütöm.
A natur joghurthoz hozzáadom az apróra vágott kaprot és a szétnyomkodott fokhagymát. A képen látható módon tálalom, de az igazi Gyros pitával a legfinomabb.
6 darab szufléformát olajozzunk ki vékonyan, majd tegyük félre, amíg elkészítjük a belevalókat. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy serpenyőben pár csepp olajon megpirítunk 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. 2. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és ízlés szerint sózzuk, majd jól összegyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túrót egy kisebb tálban villával összetörjük. 2. Összekeverjük a vaníliás cukorral, majd a tojásokkal és a tejföllel. 3. Ezután jöhetnek a száraz hozzávalók. Én ezt nagyon e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű