2-3 sárgarépa, jó arasznyi póréhagyma, 30 dkg csirkemellfilé, só, 1 csomag szélesmetélt (200 gramm), 2-3 evőkanál olaj, 2 gerezd pépesre zúzott fokhagyma, 1 kiskanál curry por, 1 csapott mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 csapott kiskanál finomliszt, 2 dl főzőtejszín (vagy lightosabb változatnál joghurt)
1. A sárgarépát és a póréhagymát megtisztítjuk, kissé ferdén vékonyan fölszeleteljük, majd gyufaszálnyi csíkokra metéljük.
2. Egy kisebb fazékban vizet forralunk, kb. 1 kiskanálnyi sót szórunk bele. Ha forr, a tésztát belerakjuk, 3 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a répát, újabb 3 percig főzzük, majd belekerül a póré is. Még 2 percig főzzük.
3. Amíg a tészta és a zöldségek főnek (8 perc), elkészítjük a tejszínes csirkét is. Egy serpenyőben megforrósítjuk az olajat, a csirkét rádobjuk, és nagy lángon, rázogatva 3-4 perc alatt megpirítjuk. A zúzott fokhagymával, a curryvel és a borssal fűszerezzük, átforgatjuk, kissé megsózzuk, a liszttel meghintjük. Fél percig pirítjuk, majd ráöntjük a tejszínt, és kevergetve 1 percig forraljuk.
4. A zöldséges tésztát leszűrjük, – nem kell teljesen lecsöpögtetni, ha egy kis főzővíz rajta marad, attól csak szaftosabb lesz a fogás -, a tejszínes csirkével összeforgatjuk.
A leveszöldségeket tisztítsd meg, majd darabold fel. Két evőkanál olajon pirítsd meg őket, sózd meg, és egy deci vízzel öntsd fel. Párold puhára, és szórd meg tárkonnyal, majoránná...
Elkészítési idő:Tésztát kifőzöm,leszűröm. Addig a csíkozott bacont olajon kissé megsütöm. A tésztát összekeverem a túróval, tejföllel, fűszerekkel és a fele sült baconnal. Tálaláskor a tetejére...
Elkészítési idő: