1 kg gomba (champion), 1 fej hagyma, zsír, bors só, petrezselyem zöldje, 3-4 kanál tejföl (20%-os), víz, finomliszt, őrölt paprika.
Köretnek szarvacska tészta
A gombát megpucoljuk (lehúzzuk a bőrét). Tönköt megtisztítjuk és az egész gombát vékonyra (3-4 mm) felszeleteljük. A hagymát szintén megpucoljuk és apróra vágva zsiradékon megdinszteljük. Rátesszük a gombát, Borsozzuk, sózzuk és rátesszük a petrezselymet.
Fedő alatt addig fonnyasztjuk, míg a gomba levet enged.
Rátesszük a paprikát, megkeverjük és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje.
5-10 percig főzzük.
Egy kis liszttel besűrítjük és hozzá adjuk a tejfölt. Addig forraljuk, míg felforr és a liszt besűrűsödik.
Olajat a lábasba tesszük, bele a hagymakockákat, a zúzott fokhagymát, sót, felkockázott paprikát, felcsíkozott bacont, és fedő alatt üvegesre pároljuk. Majd belekeverjük a borsót,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesKockázzuk össze a hagymákat, majd dinszteljük meg őket egy kis olajon. Ha kész a hagyma, mehet rá a fűszerpaprika, keverjük össze egy perc alatt, hagyjuk, hogy megolvadjon a paprik...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesMindent összekeverünk, összegyűrjük, betöltjük a paprikákat Fazékba tesszük, engedünk rá vizet, annyit ami ellepi, 1 ek só, ételízesítő, plusz még ide is szoktam sürített paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű