menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös gomba a la mami, alias gombapaprikás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg gomba (champion), 1 fej hagyma, zsír, bors só, petrezselyem zöldje, 3-4 kanál tejföl (20%-os), víz, finomliszt, őrölt paprika.
Köretnek szarvacska tészta

Elkészítés:


A gombát megpucoljuk (lehúzzuk a bőrét). Tönköt megtisztítjuk és az egész gombát vékonyra (3-4 mm) felszeleteljük. A hagymát szintén megpucoljuk és apróra vágva zsiradékon megdinszteljük. Rátesszük a gombát, Borsozzuk, sózzuk és rátesszük a petrezselymet.
Fedő alatt addig fonnyasztjuk, míg a gomba levet enged.
Rátesszük a paprikát, megkeverjük és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje.
5-10 percig főzzük.
Egy kis liszttel besűrítjük és hozzá adjuk a tejfölt. Addig forraljuk, míg felforr és a liszt besűrűsödik.

Tejfölös gomba a la mami, alias gombapaprikás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Csülökpörkölt
Csülökpörkölt

. „Baranyában, Tolnában mondják azt, hogy »halasan« főznek pörköltet: úgy, mint a halászlét. Hagymapirítás nélkül, hideg vízben kezdik el főzni a húst a bográcsban a fűszerekkel, f...

Elkészítési idő: 3.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zöld fűszeres karalábé húsgombóccal
Zöld fűszeres karalábé húsgombóccal

A karalábékat megpucolom, majd, kb. 1 cm-es kockákra vágom, a sárgarépát felkarikázom. Felaprítom a hagymát, egy nagyobb lábosban a hagymát a karalábét, sárgarépát kicsit megdinszt...

Elkészítési idő: 50 per
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
Egészséges brassói apró pecsenye
Egészséges brassói apró pecsenye

A zellereket meghámozzuk, felkockázzuk, majd a hámozatlan fokhagymagerezdekkel együtt egy kisebb műanyag zacskóba töltjük. Hozzáöntünk egy kevés olívaolajat, sót, borsot és alapos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Fejtett bableves kölessel
Fejtett bableves kölessel

A vékony csíkokra szeletelt császár szalonnát megpirítjuk egy kevés étolajon. Az apróra vágott vörös hagymát, és fokhagymát is megpirítjuk a zsiradékban. Finomra vágott paradicsomo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk