1 kg gomba (champion), 1 fej hagyma, zsír, bors só, petrezselyem zöldje, 3-4 kanál tejföl (20%-os), víz, finomliszt, őrölt paprika.
Köretnek szarvacska tészta
A gombát megpucoljuk (lehúzzuk a bőrét). Tönköt megtisztítjuk és az egész gombát vékonyra (3-4 mm) felszeleteljük. A hagymát szintén megpucoljuk és apróra vágva zsiradékon megdinszteljük. Rátesszük a gombát, Borsozzuk, sózzuk és rátesszük a petrezselymet.
Fedő alatt addig fonnyasztjuk, míg a gomba levet enged.
Rátesszük a paprikát, megkeverjük és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje.
5-10 percig főzzük.
Egy kis liszttel besűrítjük és hozzá adjuk a tejfölt. Addig forraljuk, míg felforr és a liszt besűrűsödik.
A karfiolt virágokra kell szedni és alaposan megmosom, majd sós vízben megfőzöm. Az apróra vágott hagymát olajon kevés delikáttal megpárolom, megszórom pirospaprikával és rádobom...
Elkészítési idő:A zsírt felforrósítom, beleteszem a kockára vágott húsokat,és a csontot. Sózom,borsozom, fedő alatt a saját levében párolom. A zöldségeket tisztítás után vékony karikára vágom....
Elkészítési idő:Előkészítem az összes hozzávalót: a húst megmosom szeletelem, ha kell klopfolom, sózom borsozom. A vöröshagymát és, a gombát felszeletelem, a burgonyát karikára vágom. Ezután jöhe...
Elkészítési idő: