menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös gomba a la mami, alias gombapaprikás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg gomba (champion), 1 fej hagyma, zsír, bors só, petrezselyem zöldje, 3-4 kanál tejföl (20%-os), víz, finomliszt, őrölt paprika.
Köretnek szarvacska tészta

Elkészítés:


A gombát megpucoljuk (lehúzzuk a bőrét). Tönköt megtisztítjuk és az egész gombát vékonyra (3-4 mm) felszeleteljük. A hagymát szintén megpucoljuk és apróra vágva zsiradékon megdinszteljük. Rátesszük a gombát, Borsozzuk, sózzuk és rátesszük a petrezselymet.
Fedő alatt addig fonnyasztjuk, míg a gomba levet enged.
Rátesszük a paprikát, megkeverjük és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje.
5-10 percig főzzük.
Egy kis liszttel besűrítjük és hozzá adjuk a tejfölt. Addig forraljuk, míg felforr és a liszt besűrűsödik.

Tejfölös gomba a la mami, alias gombapaprikás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Habos mákos kifli vagy mákos guba kicsit másképp
Habos mákos kifli vagy mákos guba kicsit másképp

A kiflit felkarikázzuk. Összekeverjük a tejet a cukorral és a tojássárgájával. Tűzálló tál aljába 1 sor kiflikarikát teszünk. Meglocsoljuk a cukros tejjel. Megszórjuk a porcukorra...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott krumpli
Rakott krumpli

Sokféleképpen készítik a rakott krumplit, én úgy, ahogy anyukámtól tanultam. Héjában megfőzöm a krumplit, közben megfőzöm a tojásokat is, természetesen másik fazékban:). A kolbászt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sonkás-sajtos rakott csirkemell
Sonkás-sajtos rakott csirkemell

A csirkemellet mosd meg, és vágd vékony szeletekre. Szükség esetén klopfold ki. Öntsd egy edénybe a tejfölt, add hozzá a sót, a borsot, nyomd hozzá a fokhagymát. Rakd bele a húst,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott karfiol (paleo)
Rakott karfiol (paleo)

A karfiolt rózsáira szedjük és sós, ételízesítős vízben feltesszük főzni. Amíg a karfiol megpuhul, elkészítjük a húst: a zsíron üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát, rád...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk