menu

Családireceptkönyv.hu

Fodros lebbencs


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg füstölt szalonna
2 szál virsli
30 dkg fodros kocka száraztészta
olaj

bors
piros paprika
1 db vörös hagyma

Elkészítés:


A virslit felkarikázzuk megsütjük az olajban és félre tesszük . Az apró kockára vágott szalonnát elkezdjük pirítani majd a felaprított hagymát is hozzá adjuk. Ha a hagyma kezd üveges lenni beletesszük a száraz tésztát és ha barnul meghintjük pirospaprikával és öntünk rá annyi vizet hogy ellepje. Ízlés szerint ízesítjük és ha már a tészta puhul hozzá adjuk a sült virslit is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha van otthon lehet bele tenni paprikát, vagy sűrített paradicsomot , gulyás krémet úgy még finomabb ! Jó étvágyat!

Fodros lebbencs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsos Pite✓
Húsos Pite✓

hagyma+hús-->dínsztelni+só+bors+vegeta+tejfől+tojás s.+tojáshab-->Tepsibe+sütöm :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sólet
Sólet

A babot főzés előtt 24 órával beáztatjuk. A vöröshagymát levelekre bontjuk, és lassú tűzön a zsíron, lábasban üvegesre pároljuk. Majd belehelyezzük a húst és a füstölt húst. 1-2...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Káposzta tarjával
Káposzta tarjával

Római tálat beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. Megpirítunk 1 csomag bacont.Beöntjük a római tál aljába és oldalára! 1/2 kg fehérboros káposztát ráöntünk a baconre pici cukrot rászó...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jusztina
Töltött paprika
Töltött paprika

1. A paprikákat magházától megtisztítjuk. Egy könnyebb módszer, hogy a száránál fogva befelé nyomjuk, és ekkor egy mozdulattal, kés nélkül tudjuk eltávolítani a csumát. 2. A rizst...

Elkészítési idő: 85 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk