500 g carne tocata vita si porc
-2 cartofi
-2 oua
-4 catei de usturoi
-1 morcov
-1 ceapa
-1 legatura marar
-1 felie paine
-200 g faina
-ulei
-sare si piper
Pentru sos
-300 g suc de rosii
-1 lingura zahar
-2 linguri otet
-3 catei de usturoi
-2 foi de dafin
-sare si piper
Toci ceapa si mararul , apoi pisezi usturoiul. Dai cartofii si morcovul pe razatoare, inmoi felia de paine in putin lapte sau apa, apoi le storci bine .
Amesteci cu carnea tocata ceapa, mararul, ouale, morcovul , cartofii si potrivesti gustul cu sare si piper. Amesteci bine si faci chiftelutele in ce forme vrei.
Incingi uleiul dai chiftelutele prin faina sau nu, si le rumenesti , dupa care le scoti pe hartie absorbanta.
Pentru sos amesteci sucul de rosii cu zaharul, otetul, piper , sare , usturoiul pisat , foile de dafin si le fierbi intr-o cratita la foc mic.
Cand incepe sa fiarba adaugi chifelutele si le lasi sa fiarba la foc mic 15 minute.
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, egy tálban összekeverjük a fűszerkeverékkel és az olívaolajjal, félretesszük, 10 percig állni hagyjuk. Közben lereszeljük a sajtot (finom lyuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karfiolrózsákat sós vízben negyed óra alatt előfőzzük, a lényeg, hogy nem kell teljesen megfőzni. 2. Olívaolajon megpirítjuk a csirkemellkockákat, amit sózzunk-borsozzunk, do...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűVágd csíkokra a kolozsvári szalonnát és a húst, apróra a hagymát és a fokhagymát. 2. 2 evőkanál zsírban vagy olajban pirítsd meg a szalonnát nagy lángon. 3. A szalonna megmaradt...
Elkészítési idő: 125 perc Nehézség: Közepescsirkemell+pírítom+póréhagyma+fűszerek +liszt+tejszín :)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű