0,5 kg darált hús,
2 tojás,
3 áztatott zsömle,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
bors,
pirospaprika
Összegyúrtam a darált hús az áztatott zsemlével, sóval és a fűszerekkel majd a felét kiolajozott jénaiba simítottam.
4 krumplit héjába megfőztem, karikára vágtam és a massza tetejére pakoltam, sóztam.
2 közepes fej hagymát karikákra vágva pici zsiradékon pároltam és a krumpli tetejére raktam.
4 tojást keményre főztem és a hagyma tetejére pakoltam.
1 nagy doboz tejfölt elsimítottam a tojásokon és befedtem a maradék fasírt masszával.
A tetejére 1 tojást öntöttem és 190°C-os sütőben kb 50 perc alatt el is készült!
A húst 3-4 szeletre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A burgonyát felszeleteljük és kiolajozott tepsibe tesszük, rárakjuk a húsokat. A paradicsomlébe keverjük a zúzott fokhagymát, az ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverd össze egyneművé a húsgombóc hozzávalóit a zsemlemorzsa kivételével: az 500 g darált húst, 3-4 gerezd apróra vágott vagy átnyomott fokhagymát, 1 tk. szárított vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy római tálat fél órára hideg vízbe áztatunk. A húst kicsontozzuk, és kisebb tenyérnyi darabokra szeljük. A káposztát - ha túl savanyú - átmossuk, a krumplit, a hagym...
Elkészítési idő: 2óra Nehézség: Könnyű◾️A rizst 1,5x-es mennyiségű vízzel, pici sóval kb. 90%-ra főzzük (picit még roppanjon belül). ▪️Ezután lefedve hagyjuk hűlni. ◾️Felkockázzuk a vöröshagymát, összezúzzuk a fokha...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes