- 60 dkg padlizsán
- 60 dkg darált hús
- 30 dkg sajt (többféle sajtból a legjobb)
- 7 dl 100%-os paradicsomlé
- 8 ek olaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 kis csokor bazsalikom
- 6 gerezd fokhagyma
- só, bors
1. Mosd meg a padlizsánt és szeleteld fel ujjnyi karikákra, sózd meg és hagyd állni fél órát.
2. Dinszteld meg kevés olajon a felaprított hagymát, öntsd hozzá a paradicsomlevet, sózd, borsozd ízlés szerint, majd keverd hozzá a felaprított petrezselymet is.
3. A répát vágd apró kockákra, a hússal együtt keverd a paradicsomos masszához, és végül párold puhára.
4. A padlizsánokat nyomkodd ki, és az olajon kicsit pirítsd meg.
5. Egy kivajazott tűzálló tálba tedd bele a padlizsán negyedét, és simítsd rá a húsos massza harmadát. Szórd meg a reszelt sajt harmadával, és egészen addig folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók.
6. A tetejére kerülő padlizsánt szórd meg zsemlemorzsával, tedd rá a maradék sajtot, és előmelegített sütőben nagyjából fél óra alatt süsd készre.
Gyors, finom és laktató.
Egy tálba szitáljuk a lisztet és belekeverjük a sót. A közepébe mélyedést csinálunk ahova beleszórjuk a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. Erre öntjük a langyos vizet (k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 °C-osra előmelegítjük. A bárányt sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, beleöntjük az olajat, majd a bárányt mindkét oldalán, oldalanként 2-2 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy bögre rizst pirítsunk fehérre némi olajon, majd önsük fel kétszer annyi vízzel (egy picivel lehet több) sózzuk meg ízlés szerint és hagyjuk párolódni fedő alatt kis-közepes lán...
Elkészítési idő: ? Nehézség: Könnyű