- 60 dkg padlizsán
- 60 dkg darált hús
- 30 dkg sajt (többféle sajtból a legjobb)
- 7 dl 100%-os paradicsomlé
- 8 ek olaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 kis csokor bazsalikom
- 6 gerezd fokhagyma
- só, bors
1. Mosd meg a padlizsánt és szeleteld fel ujjnyi karikákra, sózd meg és hagyd állni fél órát.
2. Dinszteld meg kevés olajon a felaprított hagymát, öntsd hozzá a paradicsomlevet, sózd, borsozd ízlés szerint, majd keverd hozzá a felaprított petrezselymet is.
3. A répát vágd apró kockákra, a hússal együtt keverd a paradicsomos masszához, és végül párold puhára.
4. A padlizsánokat nyomkodd ki, és az olajon kicsit pirítsd meg.
5. Egy kivajazott tűzálló tálba tedd bele a padlizsán negyedét, és simítsd rá a húsos massza harmadát. Szórd meg a reszelt sajt harmadával, és egészen addig folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók.
6. A tetejére kerülő padlizsánt szórd meg zsemlemorzsával, tedd rá a maradék sajtot, és előmelegített sütőben nagyjából fél óra alatt süsd készre.
Gyors, finom és laktató.
A krumplit megmossuk, megpucoljuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet, sózzuk, borsozzuk, kikeverjük. Az olajat felforrósítjuk, és púpos evőkanálnyi mas...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy lábosban vajat olvasztunk, beletesszük a felaprított hagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a szeletelt gombát. Körülbelül tíz percig kevergetve pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kissé lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm vastagra). A virsliket ketté vágjuk. Téglalapokat vá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű