75 dkg zsíros sertéshús,
25 dkg füstölt tarja, vagy csülök
50 dkg savanyú káposzta levél,1 kg apró káposzta.
10 dkg zsír,
10 dkg rizs.
5 dkg hagyma,
só, paprika,
bors,
kapor,
1 p. tejföl, liszt.
A megdarált sertéshúshoz hozzáadjuk a megszemelt, megmosott rizst, sót, borsot és a finomra vágott hagymát. Jól összedolgozzuk és az előkészített káposztalevelekre helyezve, keskeny, henger alakú tölteléket képezünk. Az aprókáposztát áztatás nélkül gyorsan átmossuk, a káposztán levő levet félretesszük, ha a káposzta nem volna elég savanyú. a felöntéshez egy részét felhasználjuk. Az edény aljára helyezzük a megmosott fűszernövényeket, rátesszük az aprókáposztát, a füstölt húst és a tetejére a tölteléket. Forró vízzel kiöntjük, puhára főzzük. A tölteléket kiszedjük és a káposztát világos, zsíros rántással berántjuk, átforraljuk. Tejfölözve tálaljuk, a füstölt húst felszeleteljük és a töltelékre helyezzük.
Forrás: www.bidista.com
olaj+hagyma-párolom+paprika+gomba+tejfölös lisztes hab+mustár.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkét a fűszerekkel és a tojással összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába rakjuk. 180 °C-on 20-30 percig sütjük, amíg elkezd pirulni. Ekkor kives...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűSzeleteljük fel a káposztát vékonyra, majd sózzuk, és kissé nyomkodjuk meg. Adjuk hozzá az apróra vágott kaprot. Verjük fel a tojásokat, amíg egy homogén masszát nem kapunk. Adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A padlizsánt megmossuk és hosszában felszeleteljük, megsózzuk és hagyjuk állni, hogy levet eresszen, majd lemossuk. A sonkát felszel...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű