75 dkg zsíros sertéshús,
25 dkg füstölt tarja, vagy csülök
50 dkg savanyú káposzta levél,1 kg apró káposzta.
10 dkg zsír,
10 dkg rizs.
5 dkg hagyma,
só, paprika,
bors,
kapor,
1 p. tejföl, liszt.
A megdarált sertéshúshoz hozzáadjuk a megszemelt, megmosott rizst, sót, borsot és a finomra vágott hagymát. Jól összedolgozzuk és az előkészített káposztalevelekre helyezve, keskeny, henger alakú tölteléket képezünk. Az aprókáposztát áztatás nélkül gyorsan átmossuk, a káposztán levő levet félretesszük, ha a káposzta nem volna elég savanyú. a felöntéshez egy részét felhasználjuk. Az edény aljára helyezzük a megmosott fűszernövényeket, rátesszük az aprókáposztát, a füstölt húst és a tetejére a tölteléket. Forró vízzel kiöntjük, puhára főzzük. A tölteléket kiszedjük és a káposztát világos, zsíros rántással berántjuk, átforraljuk. Tejfölözve tálaljuk, a füstölt húst felszeleteljük és a töltelékre helyezzük.
Forrás: www.bidista.com
A kenyérszeletek mindkét oldalát megvajazzuk. A baconszeleteket egy serpenyőben kisütjük, félretesszük. A salátát csíkokra, a paradicsomot karikákra vágjuk. A kenyerek mindkét ol...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKell hozzá 1kg hátszín (csont nélküli ) amit megmostam megpucoltam ,és kb. 1 cm vastag és 5-6 cm hosszú csíkokra vágtam .Egy vastag falú lábasban 20 deka apróra vágott füstölt szal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előző este elkészítjük a pácot úgy, hogy mindent összekeverünk, és ezzel a keverékkel bekenjük a hússzeleteket, majd egy zacskóba tesszük, és ráöntjük a megmaradt páclevet, légm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és pa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű