menu

Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós sztrapacska (Judittól)


Írta:

Adag: 4 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 60 dkg krumpli
• liszt amennyit felvesz (kb. 20-30 dkg)
• 1 „nagy” doboz tejföl
• 40 dkg juhtúró (bryndza)
• 2 evőkanál zsír
• 40 dkg húsos szalonna
• só

Elkészítés:


1. Reszeld le a nyers krumplit.
2. Adj hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz. Ez a krumplitól függ, általában 60 dkg krumplihoz 20-30 dkg liszttel számolj. Olyan állagú tésztát kell kapnod, mintha hagyományos galuskát (nokedlit) készítenél.
3. Adj a masszához sót ízlés szerint és keverd el.
4. Szórj egy kevés lisztet a tetejére, hogy ne barnuljon meg a krumpli, amíg a víz felforr. Közben tegyél fel egy nagy lábasba vizet forrni, ebben fogod kifőzni a sztrapacskát.
5. A szalonnát vágd össze apró csíkokra, és süsd ki jó ropogósra. Ha kész, vedd ki a zsírjából és tedd félre.
6. Ha a főzővíz forr, sózd meg. Szaggasd bele a sztrapacskákat, mintha nokedlit szaggatnál. Bármilyen, hagyományos nokedliszaggató tökéletesen megfelel erre a célra.
7. Ha feljött a tetejére a galuska, akkor kész. Egy konyhai szűrővel szed ki, és forgasd bele a sült szalonna zsírjába.
8. A juhtúrós sztrapacskát a sült szalonnacsíkokkal, melegen tálald.

Trükkök, tippek, praktikák:


Burgonya reszelőt használj, különben nem fogod tudni könnyen kiszaggatni a sztrapacskát a végén.

Juhtúrós sztrapacska (Judittól)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Grízes tészta
Grízes tészta

A vizet feltesszük forrni, majd ha forr, akkor teszünk bele olajat, sót és a tésztát. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és beleszórjuk a búzadarát. Állandó kev...

Elkészítési idő: 5-15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Natúr sertésszelet
Natúr sertésszelet

Húst kiklopfol Zúzott fokhagymával beken Egy éjszakát hűtőben érlel Húst paprikás lisztbe forgat Forró olajban, zsírban 6-8 percig süt Sóz, borsoz, melegen tart Szalonnát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Shakshuka - lecsó
Shakshuka - lecsó

A paprikát vágd karikákra, a paradicsomot pedig kockázd fel. Egy serpenyőben kevés olívaolajon dinszteld meg a feldarabolt hagymát, majd rakd hozzá a paprikát. Kevergetve párold ki...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sólet gazdagon
Sólet gazdagon

Előző este a babot, a gerslit és a húsokat hideg vízbe beáztatjuk. Én kacsasütőben szoktam megcsinálni /de lehet római tálban is, amit ugyanúgy, mint a húsokat, legalább 4 órát...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk