Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós sztrapacska (Judittól)


Írta:

Adag: 4 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 60 dkg krumpli
• liszt amennyit felvesz (kb. 20-30 dkg)
• 1 „nagy” doboz tejföl
• 40 dkg juhtúró (bryndza)
• 2 evőkanál zsír
• 40 dkg húsos szalonna
• só

Elkészítés:


1. Reszeld le a nyers krumplit.
2. Adj hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz. Ez a krumplitól függ, általában 60 dkg krumplihoz 20-30 dkg liszttel számolj. Olyan állagú tésztát kell kapnod, mintha hagyományos galuskát (nokedlit) készítenél.
3. Adj a masszához sót ízlés szerint és keverd el.
4. Szórj egy kevés lisztet a tetejére, hogy ne barnuljon meg a krumpli, amíg a víz felforr. Közben tegyél fel egy nagy lábasba vizet forrni, ebben fogod kifőzni a sztrapacskát.
5. A szalonnát vágd össze apró csíkokra, és süsd ki jó ropogósra. Ha kész, vedd ki a zsírjából és tedd félre.
6. Ha a főzővíz forr, sózd meg. Szaggasd bele a sztrapacskákat, mintha nokedlit szaggatnál. Bármilyen, hagyományos nokedliszaggató tökéletesen megfelel erre a célra.
7. Ha feljött a tetejére a galuska, akkor kész. Egy konyhai szűrővel szed ki, és forgasd bele a sült szalonna zsírjába.
8. A juhtúrós sztrapacskát a sült szalonnacsíkokkal, melegen tálald.

Trükkök, tippek, praktikák:


Burgonya reszelőt használj, különben nem fogod tudni könnyen kiszaggatni a sztrapacskát a végén.

Juhtúrós sztrapacska (Judittól)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vegetáriánus töltött padlizsán
Vegetáriánus töltött padlizsán

Padlizsánt megtisztítjuk, eltávolítjuk a belsejét kanállal.A padlizsán belsejét apróra vágjuk, majd a többi hozzávalót is. Olajon megpirítjuk,sózzuk, készre pároljuk. A kivájt padl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi gyros pitában
Házi gyros pitában

A hozzávalókból kissé lágyabb tésztát dagasztok, majd duplájára kelesztem. kb. 45-60 perc is kell. Kiborítom a tálból és 8 egyforma darabokra vágom, és zsemle formára gömbölyítem....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai fűszeres csirkeszárny
Kínai fűszeres csirkeszárny

Szétvagdostam a csirkeszárnyakat a csonthajlatoknál – van ennek normális neve is, de most ha a fejem tetejére állok sem fog beugrani -, a hegyes végét nem használtam fel (az pl. jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Zöldséges rakott karaj
Zöldséges rakott karaj

• A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és besózzuk. • Olajjal kikent tepsibe fektetjük. • Franciasaláta-alapot (nyersen) összekeverjük a tejföllel és belezúzzuk a fokhagymát. Húss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk