- 30 dkg totu (túró)
- 1 dl víz
- 2 dkg kókuszolaj
- 2 tojás
- 3-5 dkg eritrit
- 2 evőkanál nyílgyökérliszt
- 1 evőkanál kókuszliszt
- 2 evőkanál útifű maghéj
- 1 citom leve és reszelt héja
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
hempergetéshez:
- 10 dkg darált mák
közepébe:
- 6 db szilva + édesítő, fahéj
A gombóchoz a Totut a vízzel, kókuszolajjal, a citrom levével és héjával, a vaníliával és az eritrittel krémesre turmixoljuk. Hozzákeverjük a kókuszliszttel, nyílgyökérliszttel elkevert útifű maghéjat, majd a tojásokat is. 10-15 percig állni hagyjuk. Ez alatt felmelegítjük a vizet, amikor gyöngyözni kezd a víz (nem kell forrnia, és közepes láng is elég a főzéshez) a masszát 6 részre osztjuk. Tenyerünkkel ellapítjuk. Közepébe kimagozott, ízesített szilvát teszünk. Gombóccá formáljuk és a vízbe tesszük. Amikor feljönnek a víz felszínére még 2-3 percig főzzük. Szűrőlapáttal a mákba tesszük. Meghempergetjük benne. Édesítővel megszórva kínáljuk.
Felkarikáztzuk a halványító zellert és a cukkinit. A snidlinget és a petrezselymet apróra vágjuk. Összekeverjük a juhtúrót a tejföllel és a joghurttal. Egy nagy serpenyőben az olí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzzük héjában, valamint a tojásokat is feltesszük főni, 10 percre. Ha megfőttek, a tojást hideg vízbe tesszük, a krumplira is engedünk, majd ha már kicsit hűlt, megh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást villával kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, áttörjük, majd belekeverjük az édesítőt és lassan hozzáadagoljuk a lisztet, összegyúrjuk. A tésztából nudlikat formázunk é...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy lábasban olajat hevítünk, és rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és a szeletekre vágott fokhagymát. Kis párolás után mehet rá a darált marhahús, és miután az egészet alaposa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű