- 30 dkg totu (túró)
- 1 dl víz
- 2 dkg kókuszolaj
- 2 tojás
- 3-5 dkg eritrit
- 2 evőkanál nyílgyökérliszt
- 1 evőkanál kókuszliszt
- 2 evőkanál útifű maghéj
- 1 citom leve és reszelt héja
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
hempergetéshez:
- 10 dkg darált mák
közepébe:
- 6 db szilva + édesítő, fahéj
A gombóchoz a Totut a vízzel, kókuszolajjal, a citrom levével és héjával, a vaníliával és az eritrittel krémesre turmixoljuk. Hozzákeverjük a kókuszliszttel, nyílgyökérliszttel elkevert útifű maghéjat, majd a tojásokat is. 10-15 percig állni hagyjuk. Ez alatt felmelegítjük a vizet, amikor gyöngyözni kezd a víz (nem kell forrnia, és közepes láng is elég a főzéshez) a masszát 6 részre osztjuk. Tenyerünkkel ellapítjuk. Közepébe kimagozott, ízesített szilvát teszünk. Gombóccá formáljuk és a vízbe tesszük. Amikor feljönnek a víz felszínére még 2-3 percig főzzük. Szűrőlapáttal a mákba tesszük. Meghempergetjük benne. Édesítővel megszórva kínáljuk.
1. Egy serpenyőben a megmelegített olívaolajon a vékony szeletekre vágott hagymát pár perc alatt megpároljuk. 2. Ezalatt a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, majd hozzáadju...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA kölest jó sok növényi „tejben” feltesszük főni. Ízesítjük cukorral, csipetnyi sóval és mikor a köles szemcsék elkezdenek szétfőni, hozzákeverjük a felkockázott, nyers sütőtököt é...
Elkészítési idő: gyors! Nehézség: KönnyűA zöldbabot egy csipet sóval megfőzzük majd leszűrjük és félretesszük. A fej kockára vágott hagymát kis olajban megdínszteljük, majd beletesszük a darálthúst megfűszerezzük, és f...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA krumplit héjában félig megfőzzük. A tarját kockára vágjuk, a vöröshagymát, póréhagymát, újhagymát, hegyes paprikát, chilit karikára szeleteljük, a kaliforniai paprikát, sütőtököt...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű